Titi by Titi design – patentirana gusjenica u koju ćete se zaljubiti

Svaku bebu najbolje čuva mama. I najmekaniji je majčin zagrljaj. Ali kad mamin zagrljaj nije u blizini tu su igračke od najboljih materijala koje bi svaka mama izabrala za svoje dijete.

Poduzetnička priča gospođe Sanje dolazi nam iz drugog najvećeg grada Dubrovačko–neretvanske županije koji se prostire uz obale rijeke Neretve i koji je administrativno, gospodarsko i kulturno središte doline Neretve. Pogađate ili odmah znate da nas je put doveo do Metkovića.

Uz prekrasno mjesto gdje se susreću brda i doline, rijeke i mora, susreli smo priču o proizvodima za djecu u koje su se na prvi pogled zaljubile brojne mame, prijateljice, tete, strine i bake, čak i daleko izvan granica Metkovića.

Samim pogledom na Titi proizvode dobit ćete osjećaj kao da su iz slikovnica i priča za djecu ti isti likovi dobili opipljivu formu o obliku Titi brenda. A svaka mama želi da mu dijete bude okruženo bajkama i čarolijom.

Jedan od najpoznatijih proizvoda je gusjenica koja ima više funkcija. Uz zaštitnu ulogu i da smanji mogućnost udarca u ogradicu krevetića, to je igračka koja potiče psihomotorički razvoj djeteta.
Titi osim gusjenice u ponudi ima puno zanimljivih ukrasa i igračaka za djecu, a s njima će nas najbolje upoznati sama vlasnica brenda Titi, gospođa Sanja Vuljan.

Gospođo Sanja prije pitanja da nam predstavite Titi, dozvolite nam da upoznamo vas kao nositelja brenda Titi, recite nam nešto o sebi.

Rekla bih, prije svega, da sam posve obična mama jednog divnog dječaka od 4 godine koji je cijeli moj svijet, a zatim velika kreativka i pomalo sanjar…

Kakvo značenje nosi ime brenda Titi i tko je zapravo Titi?

Priča o Titiju je doista zanimljiva.. Titi je poseban i najdraži medo mog mališana kojeg je kao mali dječak od 2 godine dobio na poklon i iz dragosti ga nazvao Titi.
Od tad je Titi postao najbolji prijatelj i nerazdvojni partner u igri, spavanju, šetnji… Rekla bih da je Titi jedna lijepa priča gdje dječja mašta postaje stvarnost.

Kako ste se odlučili pokrenuti ovaj posao?

Veliko veselje koje je jedan neobičan maleni medo donosio malome dječaku potaklo je ideju o maštovitim plišancima koji bi uveseljavali mališane bas kao što je i Titi usrećio mog dječaka… i posve neplanirano jedan je hobi s puno ljubavi i posvećenosti obične kreativne mame ubrzo prepoznat od roditelja, mališana i medija.. tako je započela jedna priča koja je danas moj posao.

Osim što su radovi unikatni, imate i zakonsku zaštitu Titi kao patenta?

Željela sam da Titi uvijek bude svoj i prepoznatljiv u svojoj posebnosti. Titi gusjenica ogradica je patentirana i jedinstvena na tržištu svojim izgledom i funkcionalnost. Titi radovi zaštićeni su u svim svojim izvedbama pri Državnoj agenciji za intelektualno vlasništvo i nose oznaku handmade/ ručni rad.

Svaki rad je zaseban ručni rad i jedinstven u detaljima, personaliziran po željama roditelja i mališana.

Spomenuli ste da posebnu pažnju obraćate na materijale koji se koriste. Kakvi su to materijali?

Koriste se vrhunske dizajnerske certificirane tkanine i materijali i osobita pažnja se polaže u njihov odabir. Uglavnom su to pamučne tkanine i platna, minki i popelin namijenjena nježnoj dječjoj koži i to najčešće iz kolekcije Robert Kaufman te također koristimo antialergijski i antibakterijski vatelin kao punjenje.

Budite ljubazni i upoznajte nas sa svim proizvodima iz ateliera Titi.

Najprepoznatljiviji i najtraženiji naš proizvod je svakako patentirana gusjenica ogradica koja svojim nježnim, mekim, šarenim jastučićima štiti dijete od udaraca u ogradicu, omogućuje nesmetan protok zraka i potiče dječji psihomotorički razvoj. Multifunkcionalna je i na trake nožice mogu se okačiti dude, zvečke, igračkice a kada dijete poraste gusjenica služi i kao jastuk ili igračka.

Zatim, tu je i vrlo popularna maštovita ogradica od jastučića plišanac u raznim izvedbama kućice, psića, mede, oblaka, zvijezde, sovice, zeke…. koji se međusobno i za ogradicu vežu trakama, a poslije služe i kao zasebni jastuci ili igračka.

Imamo zanimljive nepropusne slinčeke-marame koji se nose s obje strane, tanki, lagani i meki, nevjerojatno brzo se suše, mogu se prati na svim temperaturama i peglati na manjim.

Naše dekice su rađene od mekog i nježnog minkija i pamuka s mogućnošću personalizacije i dodavanja aplikacija, a kombinacije tema, boja i uzoraka su neiscrpne…

Vrlo popularna su i platnena slova koja su divan poklon i dekoracija dječje sobe ili krevetića. U zadnje vrijeme sve češće su traženi setovi i posteljine, jastuci za bebe, jastuci za dojenje i vrtićki ruksaci na špagu. Što god da proizvedemo u dogovoru s kupcem, trudimo se da svakom proizvodu pokušamo dati originalnost i posebnost, mislim da to ljudi između ostalog najviše cijene.

Koliko je velik Titi tim zaposlenika?

Imam fantastičan i sad već uhodan tim… uz mene su tu moje divne cure koje su vrlo posvećene poslu i također kreativne i imaju mnoštvo ideja. Pravi je užitak raditi s njima.

Ogromnu potporu imam i od prekrasne obitelji, a posebno od svog divnog supruga koji je također moj veliki kritičar i savjetnik. Mogu reći da sam prava sretnica i da je Titi upravo i zahvaljujući njima tu gdje je sada.

No ipak, najveći i najkvalificiraniji savjetnik i kritičar je svakako moj mališan koji mi svakodnevno iskreno i dječje podari mudar savjet. Ja takve savjete zaista cijenim u ovom poslu.

Vaš sinčić ima privilegiju da mu mama može ispuniti svaku zamisao igračke. Koja igračka je njemu trenutno najdraža?

Maleni dječačić gotovo je preko noći postao dječak i sada je s 4 godine pravi mali čovjek sa svojim stavovima, razmišljanjima i željama. U igri s prijateljima, medu Titija zamijenili su superheroji, roboti, legići, puzzle i Scooby-Doo video igrice. Najviše se veseli društvu iz kvarta, igralištu i zajedničkoj igri uz tobogane, ljuljačke, lovaca , biciklića, školice… ali na kraju dana i vesele igre, obavezno se svaki dan u krevetiću stisne sa svojim Titi jastučićem.

Brend Titi osnovan je u Metkoviću. Kamo danas najčešće putuju dostave Titi proizvoda?

Titi je nastao i razvio se u srcu Metkovića zahvaljujući obitelji, samom Metkoviću i metkovskim roditeljima koji su prepoznali i podržali brand od prvog dana.

Zahvaljujući njima i interesom medija Titi je davno prešao granice županije i sada osim u Hrvatskoj i susjednoj BIH narudžbe imamo i iz Europe i šire.  Javljaju nam se iz raznih zemalja, najčešće su to Njemačka, Italija, Švicarska, Slovenija, Španjolska, Irska i UK.

Kakve povratne informacije dobivate od ponosnih vlasnika Titi proizvoda?

Svi su proizvodi nastali i razvijeni u uskoj suradnji s roditeljima čija iskustva, mišljenja, želje i savjete iznimno cijenim. Posebno sam zahvalna svim svojim dragim mamama koje su od samog početka podržavale Titi i testirale iz prve ruke sve proizvode. Njihova su mi iskustva dragocjena jer su uvelike pomogla razviti Titi brand. Iz te bliske suradnje razvila su se i bliska prijateljstva koje su obogatila i ispunila i moj privatni život i često u radnji uz kavu i razgovor imamo ugodno društvo mama i njihovih mališana.

Svakodnevno u mnoštvu poruka i upita uvijek se nađu predivne slikice sretnih i nasmiješenih mališana i pozitivnih i lijepih riječi zadovoljnih mama koja su neprocjenjiva!

U vrlo kratkom periodu od kad postoji brend, osvojili ste dječje krevetiće mnogih mališana, planirate li proširenje prodajnih mjesta na tržište izvan Hrvatske?

Ostavljena je mogućnost i u patentu i zaštiti za proširenje na vanjsko tržište i proširenje asortimana. Planova i ideja imam puno i trebam samo naći više slobodnog vremena da im se i posvetim… Želim da novi proizvodi budu jednako kvalitetno odrađeni kao dosadašnji.

Za one koji nisu nikad posjetili ovaj lijepi grad, kako biste vi opisali život u Metkoviću?

Metković i dolina imaju bogatu povijest, tradiciju i obiteljske vrijednosti. Meni kao osobi koja nije rođena i odrasla ovdje, Metković i dolina oduvijek su bili jako zanimljivi nevjerojatnom ljepotom prirode i ušća. Svaka ulica, kuća, skala, plastenik i svaki dio obale Neretve ima svoju neispričanu priču koja fascinira običnog putnika i prolaznika.

Život vas je iz rodnog Bjelovara odveo u Ameriku gdje ste proveli 10 godina. Kako biste usporedili život u Americi i Hrvatskoj?

Vjerujem da sam se upravo zbog tog iskustva i godina provedenih u okruženju gdje je “ok” imati zamisao, ideju i gdje je “ok” pokušati ostvariti snove, usudila upustiti u ovu avanturu.

Razlika je velika i u funkcioniranju i osnovama društva kao i vrijednostima, shvaćanju, mentalitetu, običajima. Ocean koji nas razdvaja je doista velik.. no jedna stvar je univerzalno ista.. čovjek je čovjek ako ima srce i dušu bez obzira gdje se nalazi.

U razgovoru s gospođom Sanjom malo tko se može ne zaljubiti u Titi proizvode. Roditelji se vesele razvoju i odrastanju djeteta ali uvijek u tom veselju ima doza nostalgije za slatkom bebom koja je svaki dan sve samostalnija.

Svaki brend ima određen stil koji vas na nešto asocira. Mi se ne možemo oteti šarmu kojim zrači čarobna gusjenica. Upravo ona nas asocira na životni razvoj. U prirodi gusjenica se sakrije ispod lišća ili u podnožju stabla i daljnjim razvojem pretvara se u čarobnog leptira. Upravo tako se i dijete razvija u skrovitosti i sigurnosti roditeljskog doma i upijanjem dobrih stvari oko sebe svaki dan se razvija, uči i raste u svojoj veličini. A Titi gusjenica ostaje kao jastučić i omiljena dekoracija za spavaću sobu čak i u zrelijoj dobi.

Poduzetna.com s nestrpljenjem očekuje novitete. Nadamo se da se i vi s nama veselite novim proizvodima i da vas je osvojio Titi brend kojem želimo svu sreću u daljnjem radu.

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.