Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom

View Gallery
8 Photos
Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_2

Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_3

Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_4

Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_6

Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_7

Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_8

Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_7 (1)

Shuz – ručno oslikane tenisice s karakterom
poduzetna_shuz_8 (1)

 • Naziv brenda:
  Shuz.
 • Koliko dugo brend postoji na tržištu?
  Od 2010. godine.
 • Osnivači brenda:
  Ljudmila Mihajlović i Maja Žirovčić
 • Datum i mjesto rođenja
  Ljudmila – 1.10.1984 (Zagreb)
  Maja – 13.06.1985. (San Francisco)
 • Završeno obrazovanje
  Ljudmila – Dipl. inženjer tekstilne tehnologije i dizajna
  Maja – ekonomist poduzetništva

  Ljudmila i Maja o svemu što vas zanima o njima i nastanku Shuz. brenda

Tenisice s karakterom koje osvajaju na prvu osmislile su Ljudmila Mihajlović i Maja Žirovčić koje su pokrenule veliki trend za mladenke na vjenčanju da nakon formalnog djela vjenčanja iz vjenčanih cipela uskoče u super udobne tenisice i sa svojim gostima neopterećeno uživaju u ostatku večeri snova.

U želji da im vjenčanje bude dan za pamćenje, ali i da nakon vjenčanja imaju uspomenu koju mogu nositi u svim drugim prigodama, ove dvije kreativne prijateljice svoju ljubav prema oslikavanju prenijele su na originalne tenisice koje su ubrzo postale ultra popularne. Sa simpatičnom Ljudmilom i Majom razgovarali smo o cijelom projektu i njihovim planovima za budućnost. Više saznajte u nastavku.

Kako je nastao Shuz?

Shuz. je nastao kao rezultat naše ljubavi prema kreativnom izražavanju i velikoj želji da stalno nešto izrađujemo, crtamo, oslikavamo. Prvi par smo poklonile prijateljici za rođendan, odlučile smo napraviti jedan originalni poklon samo za nju- personalizirani par  tenisica. S obzirom na to da je taj jedan par dobio dosta pohvala odlučile smo to ponoviti i fotke finalnog rezultata prvih modela stavile smo na Facebook i dobile poprilično veliki broj pozitivnih komentara. I tako je malo po malo nastajalo sve više modela…

Tko je smislio ime brenda?

Ideja za ime dolazi iz jedne pjesme koja je jako vesela i pomalo blesava ali nam je prirasla srcu i odmah nam je pala na pamet kada smo smišljale kako bi nam se brend mogao zvati. 🙂

Kako je podijeljen posao u Shuz timu?

U principu podjele posla nema, radimo svaka što treba. Obje oslikavamo, šivamo, komuniciramo s kupcima, sudjelujemo u dizajniranju novih modela, administracija i sve što zahtjeva rad u vlastitoj firmi.

Kakve su Ljudmila i Maja karakterno?

Obje smo jako odgovorne, a to je i vrlo bitno kada vodiš svoj posao, uz to smo prilično skromne- nikada se ne znamo pohvaliti i uvijek mislimo da možemo bolje, pogotovo Ljudmila. Maja je s druge strane staloženija i odlična za krizna komuniciranja. Ukratko zajedno se dobro nadopunjujemo, s tim da i jednoj i drugoj fali želja za obilaženje društvenih događanja. 🙂

Što za vas znači voditi vlastiti posao i koji je bio vaš glavni razlog pokretanja vlastitog posla?

Vlastiti posao znači veliku odgovornost, puno truda, veliko zadovoljstvo jer stvaraš nešto svoje, radiš nešto što zaista voliš, nešto što te ispunjava, sam organiziraš svoje vrijeme, a rezultat svakako ne dolazi preko noći.

S kojim Shuz modelom ste krenuli na tržište? 

Od početka našeg rada jedna od najpopularnijih je Wedding kolekcija. Drago nam je što se priličan broj cura odlučuje za taj malo atipičan korak da se na vjenčanju preobuju u svečane tenisice.

Postoje li određeni modeli tenisica na kojima radite ili ste otvoreni za prijedlog klijenata ako žele oslikati vlastite tenisice?

Imamo svoje bijele Shuz. tenisice ali oslikavamo i bilo koji drugi model platnenih tenisice koje nam klijentice donesu, najčešće su to manji brojevi za djecu.

Koliko je vremenski potrebno da se oslikaju jedne tenisice?

Ovisi o modelu i fazama u kojima se određeni model radi,  sušenje, farbanje, šivanje i stavljanje vezica i mašnica. Izrada uglavnom  traje i do nekoliko sati.

U ponudi tenisica imate dnevne varijante i popularne tenisice za mladenke. Koji modeli su traženiji?

Wedding modeli su najtraženiji. Često nam dolaze i djevojke koje ih kupuju svojim prijateljicama – mladenkama i tako poklone poseban poklon koji osim što je divna uspomena, može se nositi i nakon vjenčanja.

Recite nam nešto o vašem iskustvu pokretanja posla u HR. Kakva su vaša iskustva sa zakonskim regulativama na samim počecima i kod održavanja vlastitog posla?

U pokretanju vlastitog posla kao i na jako puno sfera u životu u Hrvatskoj administracija je najveća prepreka. Papirologija i nepotrebne regulative su veliko opterećenje za jednog poduzetnika i prije svega velika kočnica u razvoju poslovanja. Ali s time se treba naučiti boriti iako nije uvijek lako. Često si postavljamo pitanje da li bi bilo lakše negdje izvan granica i kada čujemo primjere naših kolega iz inozemstva. Jako je puno prostora za razvoj poduzetničke klime, ali se iskreno nadamo da će se i to jednog dana promijeniti, nadajmo se prije naše penzije. (smijeh)

Kako vidite razvoj brenda u budućnosti?

Jedan od naših ciljeva za budućnost je svakako otvoriti vlastiti, veoma kreativno uređen “showroom” i dućan u kojem bi naši klijenti mogli na potpuno drugačiji način proći kroz iskustvo kupovanja obuće i modnih dodataka – personalizirani i ekskluzivni pristup svakom klijentu.

Na koje načine čitatelji Poduzetna.com mogu doći do vaših proizvoda?

Sve naše shuzice su custom made i izrađuju se po narudžbi, te ih je moguće personalizirati do najsitnijih detalja.

Za izradu svakog para tenisica treba i po nekoliko sati, za modele s apliciranom čipkom i više. Upravo iz tog razloga, što je naš proizvod “made to order” odnosno radi se po narudžbi i na zahtjev. Odlučile smo kao glavni kanal prodaje izabrati upravo online prodaju putem naše web stranice www.shuzdesign.hr, FB PAGE: Shuz., Instagram :SHUZDESIGN. Može se doći i na probu i dogovor u naš studio u Vlaškoj 12, Europski trg.

Koje je za vas vaše dosadašnje najveće životno postignuće?

Mjesta za popravak, rast i razvoj uvijek ima, tako da nikada nismo u potpunosti zadovoljne. 🙂

Iako, moramo priznati, da smo i početničku težnju za perfekcionizmom minimizirale kada smo kroz posao uvidjele da ako stalno tražiš da nešto bude savršeno, nikada nećeš to ni realizirati. Mnogim kreativcima je upravo perfekcionizam razlog da odlični projekti ne ugledaju svjetlost dana.

Najveće postignuće živjeti od onoga što zaista voliš, što te ispunjava i ne ići svaki dan na posao s grčem u želudcu. 🙂

U čemu je za vas posebnost posla kojim se bavite?

Kao što je već spomenuto, “Shuz.” je svojom pojavom na hrvatskom tržištu pokrenuo trend ručnog oslikavanja platnenih tenisica kao i cijeli trend nošenja tenisica na vjenčanju. Posebnost je što imamo priliku izražavati svoju kreativnost i realizirati nove ideje poput naših narukvica koje su idealan dodatak tenisicama. 🙂

Što je za vas idealan odmor?

Idealan odmor je raditi ono što te opušta i pri tome uspjeti ne misliti na svakodnevne obaveze. Nismo robovi našeg posla tako da iako smo „same svoje šefice“ i vodimo vlastiti brend svake godine imamo i zimski i ljetni odmor. Naravno uvijek se na odmoru „škicnu“ mailovi, ali u granicama. Konkretno idealan odmor Ljudmili odlazak na otok Pag, a Maji neko daleko putovanje. 🙂

Koja je vaša misao vodilja u poslu i privatno u životu? 🙂

Misao vodilja? Hm…hm… teško je za nas pesimiste, ali glavna misao nam je uvijek da sve treba sagledati pozitivno, biti pozitivan je pola posla, pa se trudimo i radimo stalno na tome da u svemu tražimo pozitivno. 🙂

Koji je najbolji savjet koji ste dobili od početka pokretanja vlastitog posla?

Najbolji savjet – Biti zlatna sredina, aurea mediocritas, biti nešto između kamikaze i ziheraša.

Što biste vi savjetovali onima koji čitaju vaš intervju i razmišljaju o pokretanju vlastitog posla?

Ako imate dobru ideju i vjerujete u nju- go for it! Lakše je kada si mlad, razmišljaš više srcem, pun si elana, entuzijazma i motivacije. Radiš pogreške i onda učiš iz njih, to je iskustvo koje se ne može naučiti iz knjiga, nema bolje škole od one životne. 🙂

Bitno je vjerovati u sebe, truditi se, biti uporan, raditi ono što voliš i uspjeh neće izostati. Možda se on neće odmah pokazati na bankovnom računu, ali treba imati strpljenja- ništa ne dolazi preko noći.

 

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.