Jaffa lizalice kao cake pops

Ove Jaffa lizalice bit će pravi hit vašeg slatkog stola i zabave.

Jednostavne su za izradu jer preskačete cijeli postupak miksanja, pečenja i dolazite do samog ukrašavanja, Jaffa keksi su odmah spremni za dekoraciju. 🙂

Potrebno:

  • Jaffa keksi
  • štapići od ražnjića
  • bijela kvalitetna čokolada
  • ukrasne mrvice
  • ukrasna teglica u kojoj će biti posluženi

Postupak:
Uzmite jedan Jaffa keks i polagano ga nataknite na štapić za ražnjiće. Ponovite sa svim Jaffa keksima koje ste pripremili.

Ako imate mikrovalnu pećnicu, na tanjurić stavite nekoliko kockica bijele čokolade i stavite u mikrovalnu kratko da se otopi. Namjerno sam naglasila “kvalitetne bijele čokolade” jer čokolada koja sadrži previše masnoće neće biti dobra za dekoraciju, izgledat će gotovo kao otopljeni maslac. Čokolada s kojom meni najbolje ispada glazura je Kandit bijela čokolada za jelo i kuhanje.

Ako nemate mikrovalnu pećnicu, onda u malom lončiću na pari otopite čokoladu.

U čokoladu nemojte ništa dodavati. Samo nožem lagano namažite zadnju stranu Jaffa keksa (ona bez čokolade) i dok je još čokolada topla, posipajte ukrasne jestive mrvice.

Na veliki plitki tanjur stavljajte namazane keksiće, na način da je dio koji niste mazali okrenut prema dolje. Stavite tanjur s Jaffa keksićima u hladnjak na pola h dok se ne stisnu i zatim namažite drugu stranu.

S obzirom da je taj dio već namazan tamnom čokoladom, nemojte ga prekrivati, nego samo u sredinu namažite bijelu čokoladu i ili napravite točkice, smajliće ili prugice i pospite ih ukrasnim mrvicama. Ponovite postupak s hlađenjem i tek kad se bijela čokolada dovoljno stisnula možete ih servirati na stol.

Pripazite samo na mališane kad jedu ove čokoladne lizalice jer štapići za ražnjiće nisu igračka za djecu kojom se mogu igrati sami.

A evo kako izgleda postupak izrade u fotografijama:

Bijelom čokoladom označite dio koji želite posipati jestivim ukrasnim mrvicama i stvorite šaljive kreacije poput smajlića na štapiću. 🙂

Uz ove simpatične Jaffa kekse na štapiću možete dodati i gumene bombone. Kreacije su neograničene samo malo mašte i vaš slatki stol će zablistati. 🙂

Pošalji ili podijeli na:
Ivana Berišić

Ivana Berišić, urednica i vlasnica portala Poduzetna.com. Autorica je svih intervjua na portalu i recepata u kategoriji Moji recepti-Ivana. Ako vam se ovaj članak ili recept svidio javite nam, sherajte i lajkajte nas. :) Hvala vam što nas čitate i pratite. Vaša Ivana

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.