Stolnjak i dekoracije s tilom

Please select a featured image for your post

Stolnjak je jako važan dio slatkog stola. Mora biti čist, savršeno ispeglan i uredan. Ako želite na stolnjak sa strane možete dodati til koji će dodatno podići cijelu kombinaciju i stol učiniti da izgleda romantično čaroban.

Til nikako nije samo za djevojčice. Za male dječake plavi til će djelovati simpatično u baby boy stilu.

Naravno boje nisu strogo podjeljene na plavo za dječake i rozo za djevojčice, naprotiv dopuštene su sve boje i kombinacije s naglaskom da odgovaraju temi i da ste sigurni da slavljenik voli tu boju.

Ako kod kuće imate samo bijeli veliki stolnjak, a želite stolnjak u određenoj intenzivnoj boji, pokušajte nabaviti plahtu u toj boji, jer oprana i dobro opeglana na stolu može izgledati kao stolnjak, a nakon ove dekoracije može ostati u funkciji kuće. Teško da ćete za običan nedjeljni ručak postaviti primjerice pink stolnjak. 🙂

Također, danas su jako popularne boho dekoracije. ’Boho’ je skraćenica od bohemian – boem. Tako su Parižani karakterizirali nekonformistički i bezbrižan stil umjetnika. Kada govorimo o boho slatkom stolu, neka na prvom mjestu bude jednostavnost i koristite što više motiva iz prirode. Ako je drveni stol u dobrom stanju, stolnjak nije potreban. Iskoristite ljepotu drveta i uz slastice obavezno dodajte cvijeće u vazi i svježe voće.

Til je sam po sebi proziran pa potrebnu količinu računajte tako da prvo izmjerite stol sa svih strana i til na duplo ili čak na troduplo od toga.

Obično su slatki stolovi naslonjeni jednom stranom na zid pa taj dio ne morate ukrasiti s tilom.

Možete ga lagano ušiti na stolnjak uz rub stola, ali praktičnija varijanta je da u dućanu gdje kupujete til, kupite i traku „na čičak“ koja se lijepi obostrano. Na taj način ćete brzo i jednostavno učvrstiti til.

Ziherice mogu biti opasne na slatkom stolu pa ih nikako nemojte stavljati.

 

Pošalji ili podijeli na:
Ivana Berišić

Ivana Berišić, urednica i vlasnica portala Poduzetna.com. Autorica je svih intervjua na portalu i recepata u kategoriji Moji recepti-Ivana. Ako vam se ovaj članak ili recept svidio javite nam, sherajte i lajkajte nas. :) Hvala vam što nas čitate i pratite. Vaša Ivana

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.