Izradite pom-pom ukrase

Pom-pom je lopta koja se u počecima koristila za ukrašavanje stvari poput šešira ili namještaja. U Sjedinjenim Američkim Državama navijačice koriste velike pompove na nogometnim utakmicama kao rekvizit za navijanje.

Iz originalnih pom-pom ukrasa nastale su razne tehnike izrade kao i materijali od kojih su se počeli izrađivati. Zbog svog pahuljastog i romantičnog izgleda, izrađeni od salvete, danas su omiljena su dekoracija slatkog stola.

Od salveta ih možete jednostavno izraditi sami kod kuće. Njima ukrasite slatki stol, koristite umjesto cvijeća na stolovima za goste ili stavite na vezicu i njima ukrasite zidove.

Ako ih stavljate na stol kao dekoraciju, ne morate kupovati vaze, pronađite male staklene teglice ili ako znate nekoga tko ima malu bebu zamolite da vam skuplja staklene teglice od dječijih kašica. Ukrasite teglice satenskim trakicama i izgledat će poput neodoljivih malih vaza.

Moji pom-pom ukrasi s fotografije su rađeni za slatki stol i popratne dekoracije i to od velikih troslojnih salveta, a za svaki pom-pom sam koristila jednu salvetu.

Možete kao na video tutorijalu koristiti više salveta za one velike pahuljaste pom-pom ukrase ili s jednom salvetom možete napraviti manje kao ove s fotografije. Isprobajte jednu i drugu varijantu s istim postupkom pa vidite koji vam više odgovaraju.

Kad režete rub salvete da dobijete lijepe završne pahulje, ostatke nikako nemojte baciti. Sitne komadiće salvete koji su vam ostali možete iskoristiti za nove ukrase ili pozivnicu.

Na papir tekućim ljepilom za papir nacrtajte motiv koji želite i posipajte ostatke salvete po ljepilu. Kad se osuši dobit ćete novi ukras koji je kreativna čestitka ili super nadopuna pom-pom ukrasima. 🙂

Pogledajte video upute kako napraviti pom-pom ukrase.

Pošalji ili podijeli na:
Ivana Berišić

Ivana Berišić, urednica i vlasnica portala Poduzetna.com. Autorica je svih intervjua na portalu i recepata u kategoriji Moji recepti-Ivana. Ako vam se ovaj članak ili recept svidio javite nam, sherajte i lajkajte nas. :) Hvala vam što nas čitate i pratite. Vaša Ivana

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.