Beta home decor – pleteni proizvodi za udobnost vašeg doma

Dom je mjesto koje bez obzira na kvadraturu, trebate učiniti toplim, ugodnim i opuštajućim. Boje i dizajn igraju veliku ulogu u uređenju. Ne morate kompletno promijeniti namještaj i boje zidova, dovoljno je malo mašte i nekoliko detalja koji će dati novi smisao vašem prostoru.

Jedan od domaćih brendova koji ima viziju kako vaš dom učiniti posebnim je svakako Beta home decor. Proizvodi koji će oduševiti vas i vaše ukućane svjetskim dizajnom i idejom Elizabete Delać da svojim kupcima ponudi kvalitetne ručno rađene proizvode koji se uklapaju u svaki interijer.

Više o samoj ideji brenda reći će nam sama vlasnica brenda. 🙂

Elizabeta, kako bi sebe predstavili?

Ja sam Elizabeta Delać, mama dvojice razigranih dječaka i vlasnica brenda Beta home decor, prvog hrvatskog brenda pletenih proizvoda za uređenje doma.

Kako i kada je počela priča Beta home decora?

Za vrijeme porodiljnog odlučila sam naučiti nešto novo. Velika sam ljubiteljica “uradi sam” projekata pa sam tako preko online tutorijala naučila plesti. Prve komade poklanjala sam prijateljima za rođendane i slične prigode. A nakon što su me ohrabrili da imam kvalitetan proizvod, odlučila sam krenuti u prodaju.
Otkad znam za sebe svi prijatelji i poznanici me zovu Beta pa je tako brend dobio ime po meni, logično. 🙂

Od početka ste preuzeli obje uloge kao dizajner i osoba koja sama proizvodi proizvode za kućanstvo. U kojoj ulozi se vi ugodnije osjećate?

Samim time što sam dizajner i proizvođač mislim da mi je lakše pretvoriti neku zamisao u djelo pa vise i ne razlikujem te dvije uloge. Svi proizvodi rade se po narudžbi pa su kupci u mogućnosti prilagoditi boje i dimenzije kako bi se proizvodi što ljepše uklopili u njihov interijer stoga mogu reci da su moji kupci i sami dizajneri.

Koliko si u ovoj fazi možete priuštiti određeno radno vrijeme?

Volim reći da je moje radno vrijeme “višekratno” jer radim kad god uhvatim slobodan trenutak, kad dečki spavaju ili se zabavljaju s tatom. Moram priznati da je jako teško uskladiti privatno i poslovno kad radiš od doma, ali me majčinstvo naučilo odgovornosti i snalažljivosti pa sve stižem isporučiti na vrijeme.

Kako se radi o pletenju, na neki način radite retro proizvod u modernom ruhu. Imate li vi u svojoj obitelji osobe koje su vam tu ljubav prema starom zanatu prenijeli?

Sve što znam o pletenju naučila sam sama zahvaljujući online tutorialima, korak po korak. Ponekad jedan korak naprijed, a nazad dva, ali nisam odustajala.

U kakvom stilu je vaš dom uređen, imate li neki detalj koji posebno volite?

Moj dom je suvremenog stila, pravilnih linija i čistog prostora s puno prirodnog svjetla i bez previše detalja, osim igračaka koje se posvuda mogu pronaći!

Što možemo pronaći trenutno u ponudi?

Trenutno su u ponudi okrugli tepisi, velike i male košare za odlaganje i organizaciju raznih sitnica poput dječjih igračaka. U skoroj budućnosti planiram i širiti ponudu, a kupci uvijek mogu predložiti da im izradim nešto po njihovom dizajnu.

Od kakvih materijala se proizvodi izrađuju?

Svi proizvodi izrađuju se od mekane pamučne špage. Prirodni materijali su jako važni kod uređenja interijera.

Što u vašem slučaju znači ručno rađeno, koliko je teško ručno napraviti primjerice tepih velikih dimenzija i koliko traje vremenski?

Svaki centimetar mojih proizvoda je ručno ispleten, u njih je ponekad utrošeno na stotine metara špage. Za izradu tepiha mi je potrebno 4-5 dana, a za košarice oko 2 dana.

Kako se održavaju proizvodi?

Svi proizvodi se mogu prati u perilici i jednostavni su za održavanje što bih navela kao najveću prednost.

Uz puno robnih kuća koji nude moderan dizajn dekoracije doma, je li teško pronaći kupce Beta decora?

Iako danas postoji veliki izbor sličnih, industrijski proizvedenih komada, kupci jako cijene posebnost i trud uložen u svaki proizvod. Iz dosadašnjeg iskustva, rekla bih da se sve više cijeni ručni rad i domaći proizvod. Kupci jednostavno pronalaze put do mene putem interneta a najviše putem preporuka.

Radite li proizvode u dogovoru s kupcima i jeste li u mogućnosti realizirati njihove zahtjeve, primjerice da žele naručiti prekrivač za krevet?

Proizvodi se rade isključivo po narudžbi. Volim kad su moji kupci kreativni pa sudjeluju u dizajniranju svog proizvoda, a do sad sam uspjela realizirati sve zahtjeve. Prekrivač za krevet – nema problema! 🙂

I za kraj, što sve možemo očekivati kao novitete brenda?

Uskoro možete očekivati pravokutne tepihe većih dimenzija i košare s motivima.

Dosadašnja ponuda Beta home decor nam se jako svidjela i s nestrpljenjem očekujemo novitete. 🙂

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.