Ageness Beauty Institut – vaša oaza ljepote i opuštanja

Mjesto u koje čim zakoračite zaboravljate na stres, brige i užurbanost. Samo malo dalje od gradske vreve, čeka vas stilski moderno i jednostavno uređen prostor bez svega što bi vam moglo ometati mir.

Užurbani tempo života, dovodi do manje brige za kožu, za naše zdravlje i općenito brigu o sebi.

Upravo tu potrebu današnjeg čovjeka je prepoznala wellness koordinatorica i kozmetičarka Sanja Buinjac koja se hrabro odlučila odmaknuti od klasične ponude kozmetičkih salona ponudiviši brze tretmane, vrhunsku profesionalnu kozmetiku i edukaciju o vašoj koži i njezi, kako više nebi imali isprika da zanemarujete sebe i potrebe vašeg tijela.

Isprobali smo i sami tretmane Ageness Beauty Instituta.

U određenoj životnoj fazi, svakako bi trebali uvrstiti u njegu kože lica uz odgovarajuću kremu, serum za lice, vitamine i barem povremeni odlazak kod kozmetičara. Bilo bi dobro da vam ovaj zadnji korak ne bude na zadnjem mjestu i da barem povremeno kožu tretirate pod stručnim vodstvom i uz profesionalnu kozmetiku.

Prije prvog dolaska ispunit ćete kratki formular s bitnim podacima kako bi se koristili proizvodi koji odgovaraju vašem tipu kože i kako bi odradili tretman u skladu s potrebama vaše kože.

Ovoga puta, u dogovoru s vlasnicom, naš izbor je bila analiza kože, čišćenje lica, blagi peeling, masaža i hranjiva maska za regeneraciju kože uz Elemis vrhunske proizvode.

Tretmanom smo i više nego zadovoljni, a dodatno što nas se posebno dojmilo je profesionalno mišljenje i savjete bez obzira na koji tretman da se odlučite. Vi ćete se itekako osjećati bolje, opuštenije, a koža će vam biti dubinski nahranjena.

A u nastavku upoznajte Sanju Buinjac, vlasnicu Ageness Beauty Instituta.

Sanja, da krenemo redom, prije nego nas upoznaš sa samim Ageness Beauty Institutom, kako bi predstavila sebe kao osobu.

Ljetno dijete , rođena u Zagrebu kolovozu 1981. godine , oduvijek sam sanjala da se bavim kozmetikom, upisala sam školu za kozmetičare 1995., završila 1999. godine. Udata, imam sina od 13 godina. Hobiji su mi čitanje knjiga, gledanje filmova, volim se baviti sportom, ali nažalost nisam redovita, volim ići na predavanja i edukacije iz kozmetike i digitalnog marketinga.

Kako je izgledalo tvoje poslovno učenje i usavršavanje u kratkim crtama?

Prošla sam različite edukacije svjetski poznatih brandova. Samo neki od njih su Elemis, Sothys, Decleor i Klapp. Položila sam i edukacije za intenzivne tretmane lica i tijela koje su mi pomogle da dobijem bogato iskustvo u jedinstvenom pristupu i dijagnostici kože.

Stečena znanja primjenjujem u svakodnevnom ophođenju s klijentima, a svakim danom se usavršavam što mi pomaže da unaprijedim postojeće tretmane u Ageness Institutu. Iako bi definitivno rekla da je kruna mojih usavršavanja bila kad sam završila Wellness Akademiju za obrazovanje odraslih Vimal smjer Wellness Koordinator. Poslije sam ostala kao edukator za masaže i vanjski suradnik u segmentu wellness protokola i tehnika rada.  Učila sam konstantno , uvijek su me interesirale edukacije u segmentu ljepote i wellnessa.

Što se tiče radnog iskustva radim od 1999. godine tako da imam preko 18 godina iskustva u beauty industriji. Iako moram priznati da mi je najdraže bilo raditi u wellness centrima.

U jednoj fazi života odlučila si da je vrijeme da otvoriš nešto svoje i da sama stvaraš nove tretmane i usluge za svoje klijente. Uz želje, mogućnosti su ona realnost na kojoj mnogi odustanu od vlastitih vizija. Ti nisi preko noći osvojila na lotu kako bi krenula u ovo veliko financijsko ulaganje. Kakav je bio tvoj plan i put do ostvarenja snova?

Step by Step. Imaš viziju. Te polako kreneš k ostvarenju ciljeva. Pohađala edukacije i Start up akademiju u Plavom Uredu za poduzetnike grada Zagreba. Tamo sam dobila mnoga znanja koja su me ohrabrila i pomogla da sustavno sve pripremim i odradim. Zatražila potporu od Grada Zagreba za Samozapošljavanje, uštedjela, posudila nešto od obitelji i krenula u poduzetničke vode.

Kakva su tvoja iskustva s administracijom u postupku otvaranja firme ili obrta?

Moram priznati super , nisam apsolutno nikakvih problema imala, ali vjerujem da je zadužena i moja dobra priprema za to. Čaroban Google je pomogao, na internetu danas se sve može naći.

Hrabro si krenula s drukčijom vizijom salona za ljepotu, kako si ti zamišljala Ageness Beauty Institut u nastajanju samog brenda, što si željela ponuditi klijentima drugačije od drugih salona?

Primarno želim klijentima ponuditi salon u kojem će se opustiti od svakodnevnih briga i problema. Stvoriti intimnu i privatnu atmosferu gdje klijent može posvetiti vrijeme sebi, biti svoj i prirodan. Jer kroz jedinstveno osmišljene protokole za tretmane lica i tijela te personaliziranu boutique uslugu koju sam kreirala za svoje klijente vjerujem da mogu pronaći rješenje za sve svoje probleme. Od stresa i opuštanja do uljepšavanja i njegovanja svojeg uma, duha i tijela.

Kada govorimo o vrhunskoj usluzi u salonu, ona mora pratiti vrhunske proizvode. Ti si se odlučila za ekskluzivnu profesionalnu kozmetiku britanske kuće ELEMIS. Reci nam nešto više o samom brendu i zašto je to tvoj glavni izbor?

Pa Elemis je NO 1 UK brand i ekskluzivno je namijenjen wellness centrima. Ja sam se upoznala s Elemis brandom davne 2004. godine te se zaljubila u njihovu filozofiju i način rada. Elemis je jedan od glavnih i vodećih brandova u wellness industriji.

Svaka formula u Elemis proizvodima je inovativna mješavina znanosti i prirode koju je pažljivo osmislio posvećen tim istraživača, znanstvenika i stručnjaka za njegu kože. Njihove formule uključuju najsnažnije biološke aktivne sastojke koja su dostupna danas. ELEMIS-ova pedantnost, pionirske formule i izuzetno transformativni sastojci daju REZULTATE te uistinu poboljšavaju stanje vaše kože. Elemis kozmetika u Velikoj Britaniji važi za apsolutnog prvaka anti aging kozmetike za žene i muškarce. Točnije, ovaj brand povezuje snagu prirode, znanosti i aromaterapije što svake godine iznova otkriva preko sedam milijuna zadovoljnih korisnika diljem svijeta koji uživaju u tretmanima za lice ili tijelo.

Što bi ti kao stručnjak rekla za dobnu granicu, kada je potrebno u klasičnu njegu uvrstiti barem povremeno kozmetičke tretmane?

Ovisno o problemu koji klijent ima, ako su u pitanju recimo bore, svakako je bolje spriječiti i odgoditi pojavu nego rješavati posljedice kad su bore već duboke i zrele. Preporučila bih svakome da ode barem 2 ili 3 puta godišnje na čišćenje, i to još od 15- 20 godina,  ako nemaju problema s prištićima. Ako želimo poboljšati stanje kože lica zbog dehidracije, osjetljivosti ili riješiti prvu pojavu bora onda je svakako potrebno krenuti na tretmane redovito još u 20-im i 30-im godinama, kako koža postaje zrelija i stari onda je potrebno raditi neke tretmane njege koje sadrže naprednije masažne tehnike za lifting i tonus. Svakako bi preporučila da probate Lifting masažu koje je primjerena za sve dobne skupine.

Ono što nas posebno veseli je što Ageness Beauty Institut potpuno ravnopravno pristupa i muškarcima koji jednako trebaju njegu. Iako o tome manje govore, muškarci su itekako posjetitelji Ageness Beauty Instituta. Jesu li im prvi dolasci bili na nagovor partnerice ili su se sami odlučili na dolazak?

Često muški klijenti dolaze sami do nas, pretražujući internet, sve više se i kod njih razvija potreba da malo vremena posvete sebi, kako bi se osjećali bolje te se opustili uz tretmane za njegu lica i tijela i masaže. Iako ima i odrađeni postotak koji dođu jer su ih partnerice poslale ili kupile poklon bon, ali većina njih sami dođu jer osjećaju potrebu za takvom vrstom usluga.

Koje tretmane najčešće koriste?

Pa uglavnom masaže i tretmane lica, te iza toga manikura i pedikura.

Danas smo svi konstantno u nekom trčanju pa nas raduje informacija da u salon možemo doći i na kratke, a učinkovite tretmane. Reci nam nešto o dva takva tretmana koja si ti osmislila?

Ovi tretmani su specijalno dizajnirani i osmišljeni za intuitivno njegovanje i  tretiranje kože klijenta koji je u žurbi. Tretmani osiguravaju postizanje specifičnih rezultata za ubrzani stil života u 15 i 30 minuta. Klijenti mogu postići maksimalne rezultate ovim tretmanima  za njegu kože jer uz svaki tretman imate i besplatne Ageness konzultacije koje osiguravaju maksimalne rezultate tijekom tih kratkih tretmana, koji odgovara vašim specifičnim potrebama.

Za kraj razgovora, kako si ti zadovoljna radom i što očekuješ u ovoj godini u poslovnom smislu?

Prva godina je dobro prošla, ali vjerujem da će sljedeća biti još bolja.  Stoga čitatelje ostavljam s ovom misli Ageness Beauty Instituta:

Kroz jedinstvenu individualiziranu ponudu različitih beauty tretmana , opuštenu atmosferu i ugodan ambijent, omogućiti ćemo Vam da posvetite vrijeme sebi , oslobodite od stresa, na trenutak zaboravite na sve svoje brige i problema, te se prepustite uživanju u prekrasnim jedinstveno osmišljenim tretmanima za lice, tijelo, ruke i nokte. Od svih poklona, najljepši je – vrijeme. Poklonite ga sebi ili drugima boravkom kod nas!

Veselim se našem druženju i izazovima koje nova godina nosi. 🙂

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.