Uspješna, lijepa i sama

Koliko ste puta čuli da lijepe, pametne i uspješne žene nemaju „pravog muškarca“?

To su one divne žene koje nemaju adekvatnog emocionalnog partnera ili su ga imale, ali nažalost su ostale same.

Biti “singl” u našem okružju u današnje vrijeme kao da je postalo pravilo za većinu  poduzetnih žena. Lijepe, pametne i poduzetne žene nemaju potrebu imati pored sebe muškarca koji gaji feudalni odnos.

Poduzetne i uspješne žene su školovane osobe koje su se uspjele realizirati u većini uloga.

U veći slučajeva poduzetne žene imaju neka svoja očekivanja koje u većini slučajeva realan život ne podržava. Nažalost, idealnog života i idealnih odnosa nema.

Većina lijepih, pametnih i poduzetnih žena ima veliki broj prijatelja, društvenu mrežu, ali za njih ljubav treba imati jednu puno višu dimenziju.

Kulturološki i tradicionalno ako sagledamo situaciju na njih se vrši pritisak kada je u pitanju privatni život.

Možeš biti lijepa, uspješna i poduzetna, ali ako si sama i nemaš stalnog partnera nešto sa tobom nije u redu, samo su neka od ne izrečenih razmišljanja lokalne zajednice.

Veliki broj žena koje su poduzetne imaju vrlo jasan koncept što i koga žele u svom životu.

One se ne boje ne imati partnera, ne boje se starenja i samoće. Za njih muškarac koji dijeli sa njima njihovu svakodnevnicu treba stvoriti uvid da je ona jedna i jedina.

Ako se osobe razvijaju u istom pravcu ljubav može trajati. Kada lijepa i poduzetna žena ima pored sebe emocionalno ne oštećenog čovjeka koji je prilagodljiv koji poštuje svoju partnericu dopuštajući joj da se razvija onda je to najpoželjniji oblik izbora lijepih, poduzetnih i samostalnih žena.

Partner poduzetne i lijepe žene ne može opstati u dvoje ako ne postoji sklonost zajedničkim interesima.

Nekoć se govorilo da se različitosti privlače, na žalost, iskustva većine poduzetnih i uspješnih žena to demantiraju.

Pravi muškarac će imati povjerenje kada poduzetna žena započne dan u ranim jutarnjim satima i završi ga u kasnim noćnim satima. On može i želi paralelno koračati  uz samosvjesnu ženu.

Svaka poduzetna žena ne teži površnim odnosima, one se ne boje ljubavi. Pored sebe želi muškarca koji se ne boji životnih izazova.

Njoj ne treba muškarac koji će joj omogućiti lagodan život, njoj treba emocionalno zrela osoba koja zna razgovarati, koja razumije njezine trenutačne potrebe i uz kojeg u dnevnom sivilu vidi izlaz iz problemskih situacija.

U konačnici biti lijepa, uspješna, pametna i sama nije kraj svijeta.

Zašto bi sve žene trebale imati iste životne uloge?

U životu se sve događa u pravo vrijeme, ukoliko se uistinu treba dogoditi.

Suptilnost muško ženskih odnosa temelji se na davanju i primanju. Proniknuti u vlastitu nutrinu, znati što želiš, koliko vrijediš i što tražiš, preduvjet je svih odnosa.

Postoji jedna stara izreka koja kaže: „ Koliko žaba moraš poljubiti da bi naišla na princa?“

U današnje vrijeme ta poruka bi glasila: “Ako tražiš princa onda ne gubi vrijeme ljubeći žabe.”

Pošalji ili podijeli na:
Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Kroz mjesečne kolumne doc. dr. sc. Dubravke Šimunović zajedno ćemo učiti i rasti kroz iskustva i pojedine životne situacije koje autorica stručno analizira i prenosi svoja iskustva u kojima nas podučava ono najvažnije, kako mijenjati sebe u razvoju i učenju. Životopis i više pročitajte ovdje.

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.