Mucca – torbe s potpisom luksuza

Na krajnjem sjeveru Hrvatske, u povijesno bogatom Međimurju možete pronaći prekrasna zdanja koja govore o povijesti u kojoj su nekada davno gospodarili grofovi Zrinski i odrasli mnogi velikani naše povijesti. Uz prirodne ljepote ovog kraja, u Međimurju vas očekuju tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina i radišni ljudi koji će vas srdačno dočekati i ugostiti u svome kraju. Upravo u ovom divnom kraju smo upoznali lijepu Irenu Mišić Fileš koja je u Prelogu prije 7 godina započela svoju poduzetničku priču.

Krenula je u dizajniranje torbica koje danas obaraju s nogu brojne žene u Hrvatskoj i šire koje su u ovom brendu prepoznale kvalitetu te kroz godine ostaju vjerne upravo Mucca torbicama.

Na prvi pogled ove i prethodne kolekcije uočit ćete savršene linije, skladne boje i profinjenu klasiku koja će podići svaku odjevnu kombinaciju bilo dnevnu ili za večernji izlazak. Bez obzira koju odaberete, svaka od ovih torbica ima potpis luksuza koji će zadovoljiti i najzahtjevnije vlasnice.

Irena, krenula si u posao mode i dizajna iz nešto formalnijeg zanimanja upravne pravnice. Kada si otkrila tu ljubav prema dizajnu?

Još kao dijete, obožavala sam sate i sate provoditi u radioni svog djeda koji je bio jedan od najboljih postolara u ono vrijeme. Rado sam rezuckala kožu i stalno zujila oko stare Singerice. Mirisa i zvuka prirodne kože, koji bi ona proizvela kada bi djed skalpelom zarezao po njoj, sjećam se i danas. Možda se ta strast prema dizajnu vuče još od ranog djetinjstva. Kako god bilo, rasplamsala se na vrijeme i drago mi je zbog toga.

Da, karijera je krenula u sasvim drugom smjeru. Ali, obzirom da već dvanaest godina unazad radim u obiteljskom poduzeću, ono formalno zanimanje ostalo je uz mene i pratit će me do daljnjega. Eto, danas vodim dva uspješna poduzeća.

Odakle brendu zvučno i internacionalno ime?

Muca je nadimak moje kćerkice Antonije. Od rođenja je zovemo Muca. A kako bi ime zvučalo svjetski, samo smo dodali još jedno slovo c i nastalo je ime brenda, Mucca. Klijenti me vrlo često pitaju, da li je Mucca neki strani brend. Oduševljeni su kada čuju da nije ☺️

Danas s 37 godina imaš uspješan posao, predivnu curicu i male blizance. Je li nakon drugog poroda za tebe posao pao u drugi plan?

Moram priznati, u samim počecima, posao je doista bio u drugom planu. U tim trenucima sve ono što sam ranije smatrala poslovnim prioritetom, postalo je nevažno. Dječica su bila i ostala na prvom mjestu. Njihova srećica, nama je najvažnija.

Moj suprug tu je kao najveća podrška i oslonac, uvijek prepun ljubavi i topline. Moj izvor snage.

Veliki dio posla pada i na njega. Zajedno divno i sretno balansiramo. ❤️

Reci nam nešto o samim počecima, koliko se bilo teško nametnuti na tržište s višom cijenom torbica?

Tržište je vrlo brzo prepoznalo kvalitetu i pouzdanost koju nudi sam brend, s obzirom na tradiciju poslovanja koju uspješno gradimo od 2010. godine. Činjenica je da naše drage dame postaju vlasnice i više Mucca torbi godišnje, govori sama za sebe. Iskrena mi je želja da one budu uistinu presretne kada otvore svoju kutiju s torbom. Stoga, sve mora biti savršeno. Nadam da ih uspijevamo usrećiti i ostaviti im topli dojam. 🙂

Radili ste nedavno kampanju koja se snimala u Dubaiju. Snimate li kampanje izvan granica Hrvatske ili i po našoj zemlji?

Sve fotografije brenda Mucca koje su do sada nastale, isključivo su snimljene u predivnoj Hrvatskoj. Od našeg divnog Međimurja, Zagreba, Splita, Dubrovnika itd.

Kampanja u Dubaiju nastala je kroz divnu suradnju s našim dragim fotografom Tiborom Golobom iz Slovenije. Ovo je ujedno prva takva kampanja koja je rađena izvan Hrvatske, no nadamo ne i posljednja. Uz raznorazne peripetije koje su se odigrale tijekom snimanja u samoj pustinji, ekipa je, moram priznati, odradila uistinu dobar posao.

Kako bi ti opisala Mucca torbice nekome tko ih još nije upoznao?

Mucca torba, sinonim je bezvremenosti. Ona je vječna i ne podliježe trendovima. Mucca je svoja i jedinstvena. Mucca je drugačija.

Za kakvu ženu je namjenjena Mucca torbica?

Mucca torbe, namijenjene su svim divnim ženama čvrstog karaktera. Kada nešto požele, isto sebi i priušte, a zatim zadovoljno guštaju u tim slatki, malim, ženskim stvarima.

Mucca, naprosto voli sve dame. ❤️

U kojim gradovima danas se mogu pronaći Mucca kolekcije?

Kolekciju Mucca torbi možete kupiti u Dubrovniku, Umagu, Grazu, Beču, Australiji i Novom Zelandu, te u našem već dobro poznatom webshopu www.muccamucca.com. Mucce šaljemo u cijeli svijet.

Putuješ li često zbog posla i kako to usklađuješ s privatnim obavezama?

Putovanja su trenutno svedena na minimum, a putujemo samo kada to postane uistinu neizbježno.

Koja Mucca torbica je najčešće tvoja pratnja?

Od svakog modela imam po jednu torbu. Begušu Army za posao, Big Mamu Tweety za kolica, Pursicu Black za sve i svašta, a ostale Mucce čekaju u ormaru da dođu na red. 🙂

Međimurje je poznato po dobroj kuhinji. Koliko si ti u tom pogledu tipična međimurka i koliko uopće imaš vremena baviti se kuhanjem?

Više sam no tipična međimurka i kuham svaki dan, a moja obitelj naprosto obožava klopati 🙂

Ne možemo zamisliti dan bez fine, domaće kokošje ili goveđe juhice, glavnog jela, salate i kolača. To mora biti. 😀 Dnevno potrošim do dva sata na kuhanje, a vikendom i više. Ništa mi nije teško ☺️

Koji recept ćeš podijeliti s nama da nam pokažeš kako si poduzetna u kuhinji?

Puuuno njih…?  Za najavu sam vam pripremila kuglof, a očekuju vas još domaći klipići, gibanica od jabuka, buflini, mazalnica i kolač od marelica i još puno drugih recepata.  😀

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.