Domaći klipići

Dizajnerica Mucca torbi, Irena Mišić Fileš, uz posao dokazala se i kao vrhunska kuharica koja svoju obitelj često razveseli ukusnim desertima, a dizano tijesto radi posebno često jer njoj kiflice, klipići i simpatični buhtilini dođu kao odmor od posla, a ukućani naprosto obožavaju jutra koja imaju miris po domaćem pecivu.

Ovaj recept za klipiće je upravo jedan od tih kojima se svi vesele, pa svakako probajte i vi ovim receptom razveseliti ukućane i drage goste.

Sastojci

  • 1 kg glatkog brašna
  • 60 g svježeg kvasca
  • 5 dcl toplog mlijeka
  • 1 žlica soli
  • 2 žlice šećera
  • 2 dcl ulja
  • 1 jaje za premazivanje s dodatkom soli

Postupak

Svježi kvasac (60 g) stavite u 2 dcl toplog mlijeka i dodajte 1 žlicu šećera.

U brašno ulijte prethodno dignuti kvasac, stavite šećer i sol te postepeno ulijevajte toplo mlijeko i ulje.

Sastojke umijesite u izdašno, dizano tijesto. Kada se tijesto krene odvajati od posude i formira kuglicu, spremno je za dizanje na toplom mjestu.

Dignuto tijesto podijelite na četiri dijela i oblikujte kuglice. Kuglice zatim razvaljajte u okruglu plohu, te svaku plohu podijelite na trokutiće.

Da bi klipići bili još sočniji, tako razvaljano tijesto premažite otpoljenim maslacem. Trokutiće oblikujte u klipiće te ih premažite razmućenim jajem u koje ste dodali sol po želji.

Klipiće pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 200 C° dok ne porumene.

Dobar tek! ☺️

 

 

 

 

 

Pošalji ili podijeli na:
Irena Mišić Fileš

Irena Mišić Fileš, dizajnerica je torbi i vlasnica luksuznog brenda Mucca torbe. Voli kuhanje i veseli ju isprobavanje novih recepata. Na portalu Poduzetna.com Irenine recepte možete pronaći u kategorji Kuhamo s Muccom. Čitajte i pratite naše druženje. :)

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.