Meksička salata

Priprema ove salate je brza, a tom brzinom ona u pravilu i nestaje sa stola. Uz meksičke salate i jela najčešće se vežu kukuruz i grah, jaki začini i šarenilo boja koje prenose i našu predodžbu o razigranom Meksiku. Probali smo davno ovu salatu kod šogorice i od tad ju vrlo često kod kuće pripremamo uz glavna jela te gotovo obavezno uz roštilj jer je sama kombinacija i više nego dobra. Jedino što smo u ovoj razigranoj Meksičkoj salati smanjili jačinu začina kako bi blaža varijanta odgovarala svima pa i najmlađim ukućanima.

Ova ohlađena salata osvježavajuća je i odlično se sljubljuje s mnogim jelima. Količina napisanog recepta je za jednu prosječnu zdjelu za salatu. Ja sam ovoga puta stavila smeđi grah, koji jednako dobro može zamijeniti crveni. Ipak, crveni je za ovu salatu prikladniji jer je mrvicu tvrđi i vizualno se bolje slaže. Napisani recept je dovoljan za 4 osobe za jedan ručak, a prema navedenim količinama kasnije sami prilagodite sastojke. Za veći broj ljudi predlažem da samo poduplate mjeru.

Sastojci

  • 240 g steriliziranog crvenog graha (mala konzerva)
  • 280 g kukuruza šećerca (mala konzerva)
  • 240 g slanutka (mala konzerva)
  • 1 veća glavica luka ili dvije male
  • 1 režanj češnja češnjaka ili kao začin češnjak u granulama
  • 1 plavo vrhnje
  • 2-3 jušne žlice majoneze
  • začini: sol, papar, sjeckani vlasac

Postupak

Sitno nasjeckati luk i u zdjeli izmiješati sve sastojke osim začina, vrhnja i majoneze. U posebnoj posudi napraviti preljev za salatu od vrhnja, majoneze i začina. Preljev sjediniti s ostalim sastojcima i staviti hladiti najmanje 2 sata.

Que aproveches! 😉

Pošalji ili podijeli na:
Ivana Berišić

Ivana Berišić, urednica i vlasnica portala Poduzetna.com. Autorica je svih intervjua na portalu i recepata u kategoriji Moji recepti-Ivana. Ako vam se ovaj članak ili recept svidio javite nam, sherajte i lajkajte nas. :) Hvala vam što nas čitate i pratite. Vaša Ivana

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.