Zabranjeno kukanje – jeste li pročitali ovu poznatu hit knjigu?

Znanstveno je dokazano da čitanje ne samo da utječe na kvalitetu života jer opušta tijelo i smanjuje razinu stresa nego i obogaćuje vaš vokabular i jača vaše samopouzdanje.

Koliko vi vremena odvajate na čitanje?

U današnjem ubrzanom tempu za one koji nemaju stečenu naviku čitanja, čitanje prije svega mora biti svjesna odluka da u danu pronađu vrijeme za sebe. Za većinu je to vrijeme prije spavanja, stoga bilo da se radi o 15 minuta, pola sata ili sat vremena, svakako odaberite zdraviji način opuštanja suprotno vremenu provedenom uz pametne telefone kojim prije spavanja umarate oči i mozak s puno informacija koje treba obraditi.

Drugo važno pitanje je što čitate?

Pažljivo birajte literaturu i ne otvarajte vrata svog doma knjigama koje u vas unose nemir i ne donose ništa dobro vašem duševnom stanju na koje utječe čitanje knjiga.

Trenutni apsolutnih hit na tržištu je knjiga Zabranjeno kukanje koju je napisao poznati psiholog, psihoterapeut i obiteljski savjetnik Salvo Noè. Specijaliziran je za poremećaje tjeskobe i depresije. Njegov moto je: suočiti se sa samim sobom da bi se raslo. Čim je ugledala svjetlo dana ova knjiga za koju je predgovor napisao sam Papa Franjo, najmanje vremena provela je na policama izdavačkih kuća, a najviše u rukama onih koji žele raditi na poboljšanju stila života.

Za razliku od većine knjiga samopomoći, ova knjiga nudi vrlo praktičan i primjenjiv pozitivan pristup životu i poteškoćama. Uz pomoć nje ojačat će se vaše samopoštovanje i motivacija kako biste izbjegli upadanje u zamku sumornog pogleda na život.

Jednostavan izraz našeg nezadovoljstva određenom životnom situacijom najčešće izražavamo „kukanjem“ čime trošimo energiju na prepričavanje događaja i situacija koje nam smetaju, umjesto da se usmjerimo na jedino čime možemo poboljšati stanje, a to je rješavanje konkretne situacije. Za to je osim truda potrebno i znanje kako se suočiti s određenim situacijama, a upravo te odgovore na pitanja koja vas muče možete pronaći u ovoj knjizi.

Knjiga je dostupna u izdavačkoj kući Verbum, koja vam nudi velik broj naslova iz područja publicistike, društvenih i humanističkih znanosti i to u čak 11 hrvatskih gradova (Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Vinkovcima i Požegi). Za ostale gradove ili vas koji ste skloniji kupnji preko interneta, ovu knjigu možete nabaviti i putem njihovog web shopa.

 

Odvajajte vrijeme za sebe, okružite se dobrim ljudima i dobrim knjigama

Poduzetna.com

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.