Kreće nova sezona besplatnih edukacija za poduzetnice i poduzetnike, ali i sve one koji to žele biti

U Zaprešiću, Petrinji te premijerno u Poreču i Daruvaru

Četvrtu godinu za redom Ženski poduzetnički centar u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave – Gradovima – prijateljima ženskog poduzetništva, kreće s besplatnim edukacijama za poduzetnice i poduzetnike, ali i sve one koji to žele postati. Ove predavačke sezone kreće novi ciklus u Zaprešiću i Petrinji, te premijerno u Poreču i Daruvaru – novim gradovima prijateljima ženskog poduzetništva.

A razlog uspjeha ove aktivnosti Ženskog poduzetničkog centra leži i u iznimnoj statistici učinka besplatnih edukacija organiziranih u suradnji s Gradovima prijateljima ženskog poduzetništva – 1/3 polaznica otvorila je svoje tvrtke nakon održanih besplatnih edukacija ili je u postupku otvaranja pravne osobe ili obrta. 2/3 polaznica i polaznika uspješno je pohađalo sve cikluse Poduzetničke akademije kroz besplatne edukacije. 1/2 polaznica i polaznika ostvarilo je kroz projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva učinkovit networking te plasman svojih proizvoda i usluga.

1/5 polaznica i polaznika prije pohađanja edukacija željela je odustati od svojih poduzetničkih aktivnosti, ali su se nakon edukacija predomislili – rezultati su to koje je tijekom dosadašnje provedbe pokazao projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, kojega Ženski poduzetnički centar provodi u suradnji s nekoliko hrvatskih gradova.

 

– Poslovanje hrvatskih poduzetnica i poduzetnika sve je zahtjevnije jer se domaće tržište sve više razvija, te postaje sadržajnije, uz rastuću i brojnu konkurenciju u gotovo svakoj branši, te s kupcima koji traže iznimno puno za malo novaca. Tim poslovnim izazovima svaka vlasnica i vlasnik tvrtke i obrta u Hrvatskoj, ali i svi oni koji to kane biti, mogu doskočiti isključivo neprestanim ulaganjem u nova znanja i vještine, koje mu omogućuju i besplatne edukacije u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra, a financirane iz proračuna jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Grad prijatelj ženskog poduzetništva. Ove godine iznova su s nama Grad Zaprešić i to treću godinu održavanja edukacija, te Grad Petrinja, drugu godinu održavanja edukacija, a posebno smo ponosni što su naš projekt besplatnih edukacija prepoznali i Gradovi Poreč i Grad Daruvar, uz koje ćemo održavati predavanja u 2019. godinu također

– najavila je Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

 

Od proljeća 2016. godine do danas provedeno je više od 800 besplatnih edukacija u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra, te uz financijsku potporu Gradova – prijatelja ženskog poduzetništva (Zagreb, Nova Gradiška, Lipik, Zaprešić, Vukovar, Petrinja, Pakrac i Jastrebarsko) poslušalo je više od 1.200 polaznika.

 

Od početka 2019. godine u ovom projektu je Grad Poreč i Grad Daruvar čije poduzetnice i poduzetnici, ali i svi oni koji to kane postati s nestrpljenjem očekuju besplatne sadržaje za nove vještine i znanja uvijek prijeko potrebnih za poslovanje na realnom tržištu.

 

Ove godine predavanja će biti usmjerena na kvalitetnu organizaciju prodaje poduzetničkih proizvoda i usluga, razvoju soft vještina, postavljanju i ostvarivanju poslovnih ciljeva, boljem razumijevanju hrvatskog poreznog sustava, ali i razvijanju vještina i kompetencija koje vode prema uspješnom poduzetništvu.

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.