Greta Miloš o trudnoći, poduzetništvu i razvoju brenda Perlet

Dizajnerica i vlasnica brenda Perlet, Greta Miloš, novu godinu započela je u slatkom iščekivanju curice i poroda.

S obzirom da je Greta i prvu trudnoću bila poslovno aktivna zanimalo nas je koliko je aktivna u ovoj trudnoći i očekuju li nas dolaskom prinove neke promjene u poslovanju samog brenda.

Draga Greta, uskoro će obitelj postati bogatija za još jednog člana. Curica bi trebala stići u prvom mjesecu 2020. Kako se ti osjećaš i kako je protekla cijela trudnoća, koliko si poslovno bila aktivna?

Tako je, u našu malu obitelj dolazi nova članica, curica kojoj se svi jako veselimo, a posebno mali Gabriel koji će dobiti toliko željenu sestru.

Moram priznati da se osjećam odlično cijelu trudnoću, odrađujem završne poslove oko PERLET-a, u slatkom iščekivanju sam i sretna sam što smo uspješno zaključili prošlu godinu i odradili sve prema planu.

Zima je inače period kada aktivno pripremam novu kolekciju PERLET ukrasa za nadolazeću sezonu pa je posla bilo napretek.

Cijelu trudnoću sam vrlo aktivna i trudnoća me nije u ničemu spriječila, no ipak sam odlučila nakon Nove godine pošteno odmoriti i u miru se pripremiti za nama vrlo važan događaj u životu, dolazak naše princeze.

Načuli smo da u idućoj godini stižu i neke promijene što se tiče naručivanja PERLET ukrasa?

S obzirom na to da ću ja kao glavna osoba zadužena za pravilno poslovanje PERLET-a dobar dio vremena biti na porodiljnom dopustu prva tri mjeseca u 2020. godini nećemo vršiti isporuku ukrasa niti primati narudžbe.

Na to sam se odlučila iz jednostavnog razloga, naime, radi se o ručnom radu, a ne o masovnoj proizvodnji tako da je to dosta osjetljivo područje i ja kao dizajnerica volim biti prisutna u procesu prodaje mojih ukrasa, volim komunicirati s mladenkama i biti sigurna da će ukras savršeno odgovarati uz njihovu vjenčanicu iz snova.

S obzirom na to da sam i u trudnoći aktivno radila na novoj kolekciji jako se veselim periodu koji je pred nama.

Dok se ja doma odmaram i upoznajem sa svojom princezom, Leonora će marljivo pripremati zalihe ukrase iz nove kolekcije koji će biti dostupni za kupnju odmah od 1.4.2020., rok isporuke će biti par dana pa će vjerujem svaka mladenka svoj ukras dobiti na vrijeme.

Jako sam sretna i zahvalna što imam u svom malom timu osobu poput Leonore, već 4 godine je moja desna ruka i uz nju sve odlično funkcionira.

Smatraš li da je teško biti majka i voditi vlastiti posao? Što bi preporučila ženama koje se boje upustiti u poduzetništvo?

Usporedno rađanje i odgajanje djece i vođenje vlastitog posla može biti iscrpljujuće, naročito za vrijeme porodiljnog dopusta.

Ovdje su mame poduzetnice malo „zakinute“ jer se ne mogu potpuno opustiti kao recimo mame koje su zaposlene pa imaju godinu dana u kojoj se mogu potpuno posvetiti svom novorođenčetu.

Ako vodite vlastiti posao ne možete naprosto nestati i sve prepustiti nekome drugome na godinu dana ako ste do tada upravo vi držali sve konce posla u svojim rukama.

No, već nakon godinu dana smatram da mame poduzetnice imaju veliku prednost u odnosu na mame koje su zaposlene jer se one moraju vratiti na posao koji ima točno određeno radno vrijeme. Paralelno, mame poduzetnice imaju klizno radno vrijeme i rade kada žele.

Evo dat ću vam svoj primjer, moj Gabriel tijekom cijele godine ide u vrtić u prosjeku 5-6 sati na dan dok većina ostaje i više od 8 sati u vrtiću. Radi se o tome da ja dio svojih obaveza mogu odgoditi i odraditi recimo navečer kada on spava.

Često ostaje i sa mnom na poslu i pravi mami društvo. ?

Sama kreiram svoj radni dan i radni tempo, određujem sama kada ću ići na godišnji odmor, koliko ću ostati na godišnjem odmoru… Iskreno, takvu vrstu slobode ne bih mijenjala za ništa. ?

Možemo li iduće godine očekivati i neke novosti u asortimanu PERLET-a? Prošle godine ste ubacili naušnice uz vjenčane ukrase…

Ako sve bude išlo prema planu onda da, možete očekivati jedan novi proizvod koji je trenutno u završnoj fazi realizacije. Ovakav proizvod u izdanju koje ćete tek vidjeti trenutno ne možete kupiti nigdje u Hrvatskoj, a vrlo ga je teško naći i izvan granica RH. Jako sam uzbuđena i jako se veselim izbacivanju novog PERLET proizvoda koji će ubrzo ugledati svijetlo dana, vjerujem da će sve mladenke biti oduševljene njegovom unikatnošću i ljepotom te vjerujem da će biti vrlo tražen i popularan među mladenkama.

Greta, početkom nove godine obično se osvrnemo i na prethodnu godinu. Jesi li ti uspjela ostvariti sve svoje zacrtane ciljeve u 2019 godini?

Vrlo sam zadovoljna s 2019. godinom, kako u poslovnom tako i u privatnom smislu. Ostvarila mi se toliko željena druga trudnoća, a ova godina je bila i poslovno najuspješnija do sada.

Mladenke diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije, BiH… su prepoznale kvalitetu izrade i ljepote PERLET ukrasa tako da smo traženi i izvan granica RH na čemu sam jako zahvalna i s čime se jako ponosim. Kada se osvrnem unazad na 2019. vidim jednu vrlo lijepu godinu koju sam većinom provela kao trudnica i rado ću je se sjećati.

Za uspomenu mi ostaju prekrasne fotografije koje je stvorila moja draga prijateljica Duška Stepanov u svom čarobnom zagrebačkom studiju Stepanov Photography.

Što očekuješ i čemu se nadaš u 2020. godini?

S obzirom da sam u slatkom išćekivanju upoznavanja moje curice, jako sam sretna i uzbuđena te se neizmjerno veselim 2020. godini.

Očekujem da će 2020. godina biti uistinu čarobna. Mama sam četverogodišnjem Gabrielu i s obzirom na to da je ovo moja druga trudnoća ovoga puta točno znam što me čeka što mi pruža mogućnost da se pravilno i pravovremeno pripremim. Nemam nikakvih strahova s obzirom na to da sve prolazim po drugi put te sam potpuno opuštena što se tiče novog člana naše obitelji.

Poslovno očekujem da će ovo biti izazovna godina, kao vlasnica brenda PERLET i mama poduzetnica moram osigurati da čak i na porodiljnom posao normalno funkcionira. Ključnu ulogu u izdržavanju takvog tempa koji me čeka u 2020. godini je prethodna organizacija na kojoj sam jako puno radila.

U 2020. se najviše veselim vremenu koje ću provesti da svojom predivnom dječicom te novim poslovnim izazovima koje također očekujem s veseljem. 🙂

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.