Chic IB Bags – simpatične chic torbice Ivane Bičanić iz Zadra

Upoznajte simpatičan brend dizajnerskih torbica Chic IB Bags koje dizajnira Ivana Bičanić iz Zadra. Iako ekonomistica po struci, Ivana je u jednoj fazi života ljubav prema torbicama i stvaranju odlučila pretvoriti u posao. Korak po korak i puno rada danas su doveli do točke da radi posao koji voli i na posao odlazi s osmijehom.

U nastavku upoznajte Ivanu Bičanić i Chic. 🙂

Naziv brenda:

Chic IB Bags

Vlasnica brenda:

Ivana Bičanić

Završeno obrazovanje:

Ekonomska škola

Kada je brend nastao:
  1. godine
Što je specifičnost vašeg brenda?

Smatram da sam uspjela stvoriti brend prepoznatljiv po bucket modelima otkačenog dizajna sportske elegancije kojeg vole žene svih generacija, a dio su outfita i naših poznatih dama poput Olje Vori, Lejle Filipović, Sonje Kovač, Ive Todorić, Ivane Delač Đolo i mnogih drugih.

Ove male, Chic, praktične skulpture cijenit će svi koji su pobornici hrvatskog dizajna i ručnih radova. Bilo da preferirate klasične komade, večernji glamur ili dnevnu jednostavnost.

Kakve sve modele torbi imate u ponudi?

U ponudi imamo razne modele, veće i manje torbice, sve po želji naših klijentica. Sve su torbe ručne rađene u Zadru u mojoj radioni.

Kako ste se počeli baviti izradom torbica?

Prije nekoliko godina počela sam skromno, zanat sam izučila od starog zagrebačkog torbara, kupila sam mašinu i krenula u avanturu. Torbice sam izrađivala u svom stanu i objavljivala na društvenim mrežama.

Malo po malo žene su prepoznale moj dizajn i počele kupovati torbice.

Nekako cijela priča je išla spontano, mislim da su žene osjetile moju ljubav prema poslu koji radim. Kad radiš ono što voliš predano i od toga ne odustaješ, stvari se u životu poslože kako treba.

Jeste li od malena pokazivali interes za torbice?

Kao tinejdžerica sam izrađivala torbice za sebe i svoje prijateljice, a onda sam se zaposlila u inozemstvu i blokirala svoju kreativnost.

Kada sam se vratila u svoj rodni grad i zasnovala obitelj, shvatila sam da je vrijeme da se vratim sebi i poslovnom svijetu.

Odakle dolazi naziv brenda?

Za naziv brenda me inspirirao život i rad u Francuskoj i Italiji. Chic znači elegantan, moderan, lijep, ali opet svoj. IB su inicijali mog imena i prezimena.

Koji su vama bili izazovi u pokretanju vlastitog posla?

Kod pokretanja posla uvijek naiđemo na neke prepreke, ali sve se nekako riješi u hodu.

Moj prvi samostalni pothvat je propao, danas mislim da je to tako trebalo biti da se posvetim onome što zaista volim. Nema pravila, ali rad, upornost i strpljivost se uvijek na kraju isplate. Godine nam tu idu u prilog. Što smo stariji to smo pametniji i iskusniji. 🙂

Gdje čitatelji mogu pronaći vaše torbice?

Čitatelji portala mogu vidjeti moju kolekciju na našoj web stranici www.chicib.com, imamo webshop za kupnju, a mogu nas pronaći i na društvenim mrežama Facebook Chic IB bags by Ivana Bičanić i na Instagram profilu Chicibbags.

Što je za vas sreća u poslovnom smislu?

Radim ono što volim, uživam u osmišljavanju i dizajniranju i izradi svake torbe. To je najveća sreća i zadovoljstvo u poslovnom svijetu da na posao ideš s osmijehom i pjevajući.

Kako privatno provodite vrijeme?

Najviše vrijeme volim provoditi sa svojom obitelji, oni su moja prva ljubav, a torbe druga.

Koji vam je omiljeni citat?

„Vjeruj, budi uporan i strpljiv i nagrada je tu.“

Za kraj razgovora, recite nam koji je najbolji savjet koji ste dobili vezano za posao?

Ako ne probate nikad nećete znati da li ste mogli nešto ili ne, ako i padnete, bar ćete znati da ste pali i ponovo se dignuti iskusniji i jači za dalje.

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.