A.R.M. dizajn – lijepa svaki dan

Hrvatski modni brend A.R.M. dizajn uspješan je prije svega što svoje klijentice gleda individuano i žele da zablistaju bez obzira na dob i građu tijela.

Žele da haljine koje njihove klijentice nose budu udobne i da se u njima osjećaju lijepo svaki dan.

Više o brendu u razgovoru nam je otkrila sama vlasnica brenda, Ivana Pozvek.

Naziv brenda.

Naziv modne marke je A.R.M. dizajn. Svako slovo označava ime mojih sinova – Antonio, Rajan i Mark.

Vaše ime i prezime

Ivana Pozvek

Datum i mjesto rođenja

1. listopada 1982. u Čakovcu.

 Završeno obrazovanje

Ekonomistica

Koliko dugo brend postoji na tržištu?

Iako je A.R.M. dizajn godinama postojao kao ideja, 2017. je zaživio kao domaća modna marka kojoj je glavni cilj stvaranje odjeće (najviše haljina) u kojima se žene mogu osjećati lijepe svaki dan.

Ivana, molimo vas nam se ukratko predstavite.

Ja sam prije svega majka tri prekrasna sina i žena koja je od malih nogu zaljubljena u modu. Veseli me svaki komad odjeće, a osobito stvaranje i kreiranje novih modela.
Nakon toga, ja sam poduzetnica. Radi kombinacije dugogodišnjeg iskustva u prodaji i marketingu s ljubavi prema modi usudila sam se ostvariti svoje snove i postati dizajnerica i vlasnica A.R.M. dizajna.

Za sebe bi mogla reći da sam vrlo precizna i da pazim na svaki detalj, jer važno mi je da iz moje modne radionice svaki komad odjeće izađe savršen kao da sam ga radila za sebe.

Jedinstven dizajn, vrhunski konci, najfiniji pamuk koji ne sadrže toksične ili alergijske tvari te puno ljubavi osnovni su sastojci svakog A.R.M. dizajn modnog komada.

Kakvo je vaše dosadašnje radno iskustvo i je li pokretanje vlastitog brenda došlo kao vaša ideja?

Dugo sam maštala o modi i pokretanju vlastitoga brenda, ali uvijek je bio prisutan strah od nepoznatoga. Istina je da smo sami sebi najveći saboteri i da je na putu prema uspjehu najvažnije da se sami sebi maknemo s puta.

Najveća mi je podrška bio suprug i prijateljice, a motivirala su me i moja djeca. Njihova je neustrašivost nešto čemu se oduvijek divim.

Prevagnula je ljubav prema modi i želja da stvorim modni brend na koji ću stvarno moći biti ponosna, što vjerujem da sam uspjela. Nije mi bilo druge nego usuditi se, krenuti u poduzetništvo i učiniti sve da ova priča uspije.

Nakon dvije godine poslovanja mogu reći da sam nailazila na mnoge prepreke i naučila puno, ali uživam u svakom trenutku jer to je moj san i želim ga živjeti.

Što za vas znači voditi vlastiti posao?

Biti poduzetnicom znači neprestano raditi i živjeti svoj posao. Posebice sada kada smo još vrlo mali tim, moram biti dostupna u svakom trenutku i razmišljati o svakom idućem koraku nekoliko puta. Zahtjevno je, ali vrijedi.

Za koga su namijenjene A.R.M dizajn haljine?

Moje kolekcije stvorene su za „stvarne žene“ različite dobi, građe ili modnih stilova koja želi biti lijepa svaki dan i osjećati se ugodno u svakom trenutku.

Posebno se ponosimo time što A.R.M. dizajn haljine imaju sto lica i nosive su u apsolutno svim prigodama.

S različitim modnim dodacima (remenje, torbice, cipele) brzo se transformiraju iz casual varijante u svečanu. Jedinstvenim krojevima i bojama ističu ženske atribute (a sakrivaju nedostatke, što vjerujem da je također svakoj ženi bitno). 🙂

Ponosimo se vrhunskom izradom i kvalitetnim materijalima koji se lako održavaju.

Ulaganjem u vlastiti posao, ljudi se sreću s mnogo izazova. Što je vama bilo najteže u pokretanju posla i na koje prepreke i izazove danas nailazite?

Jedan od najvećih strahova s kojima sam se suočila na početku bio je strah od nepoznatog.

Postavljala sam si stotine pitanja poput „hoću li uspjeti, hoće li se moje kolekcije svidjeti ljudima, hoću li uspjeti zaraditi dovoljno da opstanem“.

U tom trenutku nisam puno znala o razvoju i vođenju modnog brenda, no sve navedeno su izazovi s kojima sam se jednostavno odlučila suočiti.

Živimo u potrošačkom društvu gdje masovna proizvodnja odjeće prevladava čega sam se najviše bojala, ali u ovih dvije godine vidimo da se kupci ipak okreću nama, manjim proizvođačima s kvalitetnom odjećom i unikatnim dizajnom.

Teško je i kad vidiš da „najbolje što znaš“ u nekom trenutku nije dovoljan. Onda tražiš nova rješenja, educiraš se, istražuješ…i nikako ne odustaješ nego se trudiš još više.
Izazovi su svakodnevica i na njih gledam samo s pozitivne strane jer nam omogućavaju da naučimo i budemo još bolji.

Koje je za vas vaše dosadašnje najveće životno postignuće?

To su svakako moja djeca, najdraža tri sina bez kojih je sve nezamislivo. Biti poduzetnica i istovremeno odgajati tri mala sina moj je najveći životni izazov.

Isprepliću se dvije životne uloge – ona poduzetnička i majčinska, a obje zahtijevaju radno vrijeme 0-24. Zahvalna sam na tome što smo skladna obitelj i na potpori bake i djedova, jer svaka mama koja to ima zna kolika je to vrijednost.

Imate li neku neostvarenu želju da vaš dizajn nosi neka poznata osoba i koja bi to bila?

Kao što sam rekla, moj cilj je da se u mojim kreacijama svaka žena osjeća lijepa svaki dan…

Najveća želja mi je da A.R.M. odjeću nose žene po cijelom svijetu, te da jednog dana budemo i na Fashion weeku. No svakako, bilo bi san snova vidjeti i neke poznate osobe u svojim haljinama poput Jennifer Lopez ili pak Lane Klingor.

Na koje načine čitatelji Poduzetna.com mogu doći do vaših proizvoda?

Našu ponudu možete pregledati na www.arm-dizajn.com gdje možete izabrati naše haljine, trenirke, hoodice, suknje i vesele turbane u različitim veličinama i bojama.

Za narudžba u iznosu većem od 600 kuna dostava je besplatna u Hrvatskoj, a paket će vam uručiti kurirska služba bez puno komplikacije.

Aktivni smo i na Facebook stranici kao i našoj Instagram stranici gdje naše svakodnevne objave mogu biti i inspiracija za nove modne kombinacije svih naših pratitelja. Nedavno smo redizajnirali i web stranicu, a kako bi izabrali našu haljinu koja vam odgovara kao salivena rado savjetujem sve koji mi se obrate s upitom u inbox ili na e-mail.

Kako privatno provodite vrijeme?

Posao mi je uvijek „u glavi“, ali svaki slobodan trenutak provodim sa svojom obitelji koja mi je izuzetno važna, kao i s prijateljima jer uz njih je osobito lako skrenuti misli.

Volimo zajedno putovati i uživati na novim destinacijama. Osim toga, skiciram nove kolekcije, educiram se i smišljam nove ideje.

Kako ste proveli ljeto i postoji li odmor u pravom smislu riječi za nekoga tko ima vlastiti posao?

Kao što sam već spomenula, kada si poduzetnik radiš stalno, ali znam koliko je važno i potrebno naći vremena za sebe i obitelj.

Danas imamo smartphone i Internet pa je ipak lakše otputovati jer ako nešto iskrsne mogu to riješiti s terena. Volim putovati i uživati na novim destinacijama, a ove godine smo slušali samo dječje želje i posjetili Legoland.

To je bila dobra ideja i za nas odrasle, jer ne smijemo zaboraviti ni na „dijete u sebi“, a usput smo posjetili neke prirodne znamenitosti i dobro napunili baterije za rujan, odnosno novu poduzetničku godinu.

Jesen nam donosi i mnoge novosti u A.R.M. dizajnu, o čemu jedva čekamo izvijestiti naše pratitelje_ice.

Koji je najbolji savjet koji ste dobili od početka pokretanja vlastitog posla?

To bi definitivno bio „Vjeruj u sebe!“. Ako ne vjerujemo u sebe nećemo moći ostvariti svoje snove, a niti se usuditi da se pokrenemo. Poduzetništvo je za hrabre i uporne, jer usprkos tome što doživljavamo mnoge izazove trebamo naučiti kako ih pretvoriti u stepenice koje nas vode korak više.

Pokušavam živjeti prema ovoj poruci i vjerovati u sebe, a u tome mi je najviše pomogla Marina Kolar (Konekta) i pokazala mi koliko je to doista važno za ostvarenje svojih poduzetničkih ideja.

Recite nam za kraj razgovora, što biste vi savjetovali osobama koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla?

Budite hrabri i odvažite se, počnite ostvarivati svoje snove!

Nemojte čekati „pravi trenutak“ – stvorite ga.

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.