Za naše muškarce – vodič za njegu i brijanje

Please select a featured image for your post

Odličan i profesionalan pristup koži i brijanju dijeli muškarce od dječaka. Možda vam to neće biti veliko iznenađenje, ali muška koža je drugačija od ženske. Svakodnevnim brijanjem mijenja se metabolizam i gipkost kože. Naravno, muška kože je bogatija kolagenom te obično sporije stari, ali brijanje često može uzrokovati dehidraciju i preosjetljivost, brijanjem uklanjamo do dva sloja kože dnevno, što često može uzrokovati urasle dlačice.

Sve često dovodi do toga da koža prerano stari, zato je Ageness Beauty Institut stvorio posebno formulirani program za njegu muške kože.

Kada je u pitanju brijanje, što je površina kože glađa, lakše je brijanje. Vitaminima bogato Elemis Smooth Result Shave & Beard ulje omekšava dlake na licu te priprema kožu na lakše i glađe brijanje. Elemis Gelovi – Ice Cool gel za brijanje pjenaste formulacije i Elemis Skin Soothe Gel za brijanje sadrži prirodne sastojke poput vještičje lijeske i aloe vere koji smiruju i njeguju kožu za najglađe moguće brijanje.

Donosimo program u 5 koraka za lakše i glađe brijanje za Vaše muškarce

 1. Pranje
   Kako bi pripremili i očistili kožu ga za lakše brijanje koristite kvalitetan gel za umivanje i pranje lica.  Elemis Deep Facial Clensing Gel za pranje lica izbrisat će zarobljenu prljavštinu u porama i na površini kože.
 2. Brijanje i održavanje
  Odaberite kvalitetnu pjenu, gel ili kremu za brijanje. Elemis Skin Soothe Gel – Ice Cool gel za brijanje pjenaste formulacije svakako Prije brijanja nanesite Smooth Result Shave & Beard ulje za bradu kako bi dlaka bila podatnija i mekša.
 3. Kreme za hidrataciju & anti-aging kreme
  Imaju funkciju umirivanja iritacija te vraćanje vlage te hranjivih tvari koje su gube tijekom brijanja. Kreme pomažu pri zaključavaju vlage u koži, štiteći ju od iritacija i slobodnih radikala tijekom dana.
 4. Oči
   Hidratizirajte i zaštitite tanku kožu oko očiju, laganom kremom koja je posebno formulirana da izbriše znakove umora te smanji otečenost.
 5. Maska
  Herbal Lavender Repair maska ako je koristite poslije brijanja, čisti, osvježava kožu te potpomaže u zacjeljivanju sitnih, mikroskopskih porezotina dobivenih od brijanja i izbrijavanja.

Svježe obrijanoj koži potrebna je zaštita i hidratacija. Elemis Daily Moisture Boost krema čuva kožu, zaglađuje i dekongestira, dok S.O.S Survival krema, sa svojim morskim ekstraktima i lavandom, smiruje svaku osjetljivost kože. Očima, koje cijeli dan gledaju u ekran, također treba posvetiti posebnu pažnju, a Time Revival Eye Reviver štiti delikatno područje oko očiju bez opterećenja.

U Ageness Beauty Institutu možete isprobajti neke od tretmana koje smo posebno pripremili za vas dečke!

Vidimo se u Ageness Beauty Institutu. 🙂

Pošalji ili podijeli na:
Sanja Buinjac

Vlasnica Ageness Beauty Instituta, kozmetičarka po struci, wellness-koordinatorica, edukatorica za učilište Vimal u području wellness-masaža, tretmana lica i tijela te standarda i protokola u wellnessu. Godinama posvećena učenju i usavršavanju različitih metoda, tehnika i protokola za tretmane i dijagnostiku lica i tijela. Na portalu Poduzetna.com pratite stručne savjete i vodstvo na vašem putu lijepe i zdrave kože. :)

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.