Vlasnice tvrtki i obrta o značaju Kongresa poduzetnica

Direktorica tvrtke Kemoboja-Dubrava d.o.o. Marina Duvnjak iskusila je u proteklim godinama Kongres  poduzetnica višestruko: kao posjetiteljica, kao sudionica panela, kao sponzorica i nesebična partnerica u provedbi.

– Na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe 2017. godine sudjelovala sam kao posjetitelj, nedugo nakon što sam iz korporacije prešla u našu obiteljsku firmu. Do drugog Kongresa 2018. godine razvio se i moj poslovni put, preuzela sam poslovanje našeg poduzeća te sam u tom svojstvu sudjelovala na Kongresu u panelu na temu obiteljskih poduzeća. Ove godine na Kongres dolazim treći put, a ovo je druga godina da naše poduzeće Kemoboja-Dubrava d.o.o. podržava Kongres i kao sponzor. Kroz ovakav oblik razmjene znanja i iskustva te širenja i pletenja poslovne mreže, uz poticanje poduzetničkog razmišljanja i djelovanja, Kongres daje svoj doprinos razvoju gospodarstva Republike Hrvatske. Stoga je uvijek lijepo biti dio ovog regionalnog poslovnog događaja – smatra ova uspješna poduzetnica dodajući da joj se jako sviđa vezano uz Kongres njegova odlična organizacija i ugodna poslovna atmosfera s dovoljnom dozom opuštenosti.

 

Poduzetnici iz Jakovlja Antoniji Šimuković, direktorici i vlasnici tvrtke Invise savjetovanje  ovogodišnji  Kongres bit će treći na kojeg dolazi.

 

– Dolazim ponovo zbog toga što svake godine imam priliku slušati inspirativne priče uspješnih žena koje su se ohrabrile i krenule u poduzetničke vode. Kongres je mjesto na koje dolazim napuniti baterije, inspirirati i upoznati nove divne žene i njihove priče. Na Kongresu mi se najviše sviđa pozitivna atmosfera i raspoloženje svih sudionica (sudionika). Lijepo je susresti neke osobe sa kojima se nisam dugo vidjela i upoznati nove kontakte, od kojih su se neki i realizirali i kao poslovne suradnje. U mom vlastitom poduzetničkom angažmanu, sudjelovanje na kongresu mi, osim spomenute inspiracije i novih kontakata pomaže i da dobijem nove ideje ili načine na koje mogu vlastite projekte realizirati. Sa sigurnošću mogu reći, da dok god će se Kongres i dalje održavati, ja ću doći svake godine, pa se tako veselim i nadolazećem Kongresu – jasna je Antonija Šimunković oko svoje motivacije za sudjelovanjem i na ovogodišnjem Kongresu poduzetnica 2019. godine.

 

Osječka poduzetnica Daniela Pavić, vlasnica i direktorica tvrtke ODINA Asistencija  ovogodišnji kongres broji kao drugi na kojega dolazi. I to kako naglašava, jer su razlozi za svaku poduzetnicu u Hrvatskoj i regiji, sasvim razumljivi.

– Jako mi se svidio prošlogodišnji kongres. Program je bio odličan i raznolik. Za svakoga po nešto. “Speed dating” mi je bio novo, zanimljivo iskustvo. Iz prošlogodišnjeg programa Kongresa izdvojila bih jednu od panel rasprava koja je meni osobno pomogla. Naime radilo se o odnosima članova obitelji (mlađih i starijih naraštaja) unutar poduzeća i kako odvojiti privatno od poslovnog. Meni je bilo poučno čuti kakva iskustva imaju drugi po tom pitanju i kako izbalansirati taj privatno poslovni odnos. Razmjenom iskustava si međusobno puno toga možemo olakšati a kongres je idealno mjesto za to. Sve pohvale i radujem se ovogodišnjem kongresu na koji vodim i mlade snage – svog sina Marina – poručuje poduzetnica iz Osijeka.

 

Poduzetnica Anita Prka – Đurašić vlasnica i direktorica EuroBIZ Centra redovita je sudionica Kongresa još od prvog održanog 08. ožujka 2016. godine.

– Meni osobno Kongres poduzetnica otvara vrata umrežavanju s ostalim ženama poduzetnicama, a povezujući se s njima, stvaramo i nove poslovne kontakte i veze. Naime, na njemu se održava i Sajam na kojem poduzetnice izlažu svoje proizvode i usluge. Osobno im kao vlasnica škole stranih jezika mogu pomoći u segmentu stranih jezika, da svoje proizvode lakše plasiraju na strana tržišta prevodeći im reklamne materijale, pružajući im podršku u stranim jezicima prilikom pismene ili usmene korespondencije, te uvodeći ih u tajne interkulturalne poslovne komunikacije, poslovnog bontona, poslovnog odijevanja, te priprema za poslovne sastanke i pregovore sa strancima. Na taj način potičemo ne samo žensko poduzetništvo, nego stimuliramo i izvoz proizvoda i usluga na strana tržišta – naglasila je ova poduzetnica i sudionica nadolazećeg Kongresa poduzetnica 2019.

 

– Ovo će biti drugi Kongres na koji dolazim. Prošle godine sam sudjelovala kao izlagač na Poduzetničkom sajmu i bila sam jako zadovoljna. Stekla sam puno novih kontakata i budući sam tada tek krenula u poduzetničke vode, Kongres mi je dosta pomogao u širenju mreže poslovnih kontakata. Pored predstavljanja vlastitog poslovanja i proizvoda, upoznala sam puno poduzetnica i široku paletu njihovih usluga. Ove godine sam se pak odlučila sudjelovati kao posjetitelj. To će mi omogućiti da vidim i drugu stranu Kongresa i da uživam u cjelokupnom programu – opisala je svoje iskustvo prošlogodišnjim Kongresom poduzetnica Hermina Skular, vlasnica tvrtke Green i Organic d.o.o.

 

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.