Upoznajte samosvjesnu ženu

Samosvjesna žena je svjesna svojih osjećaja i mišljenja, uz to poštuje prava drugih.

Samosvjesna žena je ljubazna, staložena i nježna, nema potrebu se ispričavati za svoje osjećaje, jer ona prepoznaje svoje kao i tuđe osjećaje. Ona u partnerskim odnosima ima hrabrosti otkriti svoje pravo „ja“ kako bi uistinu doznala da li je u potpunosti prihvaćena i voljena.

U poslovnom okružju nije sklona dizati glas, ne vrijeđa druge osobe niti ne napada njihovo mišljenje.

Samosvjesna žena u poslovnom okružju može biti mirna i uz to vrlo ženstvena. Samosvjesna žena nije agresivna.

To ne znači da samosvjesna žena ne može izgubiti kontrolu u nekoj od ne predviđenih i neočekivanih situaciji. U svakoj takvoj situaciji ona se uči nositi s frustracijom pri tome pazi da ne počini ište pogreške.

Samosvjesna žena zna da nije u životu dovoljno samo pozitivno razmišljati, život traži akciju kako bi došlo do reakcije.

Samosvjesna žena ne podržava agresivne osobe za nju su agresivni pojedinci osobe koje sebično nameću svoju volju drugim ljudima.

Za nju su to ljudi koji ne uvažavaju potrebe drugih. Samosvjesna žena zna da svi imaju potrebe iz kojih proizlaze i određeni obrasci ponašanja bilo da su dobri ili loši.

Samosvjesne žene ne podržavaju one koji misle da skrivanjem patnje, pomoću pozitivnih afirmacija mogu doživjeti promjenu.

Osnovno načelo samosvjesne žene je da prošlost treba ostaviti u prošlosti jer u protivnom ako prošlost diktira naš odnos prema sadašnjosti i budućnosti ishod je vrlo upitan.

Za nju je potiskivanje životnih rana stavljanje nečistog zavoja na inficiranu ranu. Samo je pitanje vremena kada se infekcija presti u upalu, kao što neriješene životne traume, sukobi, ne preboljeni odnosi ostaju i dalje na mjestu kojem su bili.

Samosvjesna žena zna da nije u životu dovoljno samo pozitivno razmišljati, život traži akciju kako bi došlo do reakcije. Ona zna da pozitivna psihologija može pomoći u procesu promijene, ali isto tako zna da svaka promjena traži odlučnost, hrabrost i žrtvu. Ona nije usredotočena samo na sebe, njena požrtvovnost poslovno i privatno je za nju nadahnuće i snaga za ono što zovemo život.

Pošalji ili podijeli na:
Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Kroz mjesečne kolumne doc. dr. sc. Dubravke Šimunović zajedno ćemo učiti i rasti kroz iskustva i pojedine životne situacije koje autorica stručno analizira i prenosi svoja iskustva u kojima nas podučava ono najvažnije, kako mijenjati sebe u razvoju i učenju. Životopis i više pročitajte ovdje.

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.