Uoči ljeta sve više „ženskih“ beauty usluga koriste i pripadnici snažnijeg spola

I muškarci žele imati očupane obrve ili glatka depilirana prsa, leđa, noge..

Prvi znakovi ljeta ujedno su i prvi znakovi za beauty uzbunu; kod žena već uobičajeno, no posljednjih godina sve više i kod muškaraca. Naime, cijeli niz tretmana za lice i tijelo posebno su traženi uoči ljeta, odlaska na plaže, nošenja kraće i slobodnije odjeće, jer puno toga ipak ne pokrivaju dugi rukavi ili nogavice hlača. Kako kod žena, tako sve učestalije i kod muškaraca. Iako je omjer korištenja beauty usluga 60:40 u korist žena, neke usluge su gotovo identično tražene (poput depilacija primjerice) u oba spola, dok su neke sasvim različite.

Muškarci primarno dolaze u beauty salone riješiti probleme koji imaju, bilo da je riječ o bolovima ili napetost u leđima, vratu pa posežu za masažama ili pak o suhoj ili dehidriranoj koži lica zbog čega žele kvalitetan tretman lica. Većina muškaraca traži učinkovito rješenje, kvalitetnu uslugu i individualni pristup da se njihovim potrebama pristupu na jedinstven način. Žene vole praktične tretmane, uglavnomsu to masaže i tretmani lica , manikure i depilacije – opisuje članica Ženskog poduzetničkog centra Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta Zagreb, naglašavajući temeljne razlike u pristupu njezi ljepote muškaraca i žena prvenstveno kroz beauty usluge koje se danas pružaju na hrvatskom tržištu.

Dolazak ljeta obično je vrijeme kada se svi nastojimo utegnuti i uljepšati, po mogućnosti što brže i što kvalitetnije. U ovim nastojanjima ne razlikuju se muškarci, koji brojnije koriste beauty usluge posljednje desetljeće, od žena koje „robuju“ beauty industriji cijelo stoljeće.

Od mnogobrojnih usluga koje nudimo, najviše se traže tretmani lica, nakon toga manikura, depilacija i sada kad je došlo ljeto pedikura. Uglavnom se i žene i muškarci odlučuju za programe koje osobno kreiramo nakon individualnih konzultacija kako bismo došli do željenog rezultata, a nakon toga rezultate lako održavaju jednom mjesečno dolaskom u salon, te profesionalnom njegom kod kuće – savjetuje Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta

Unatoč brojnim predrasudama, sve su brojniji muškaraci koji redovito posjećuju kozmetičke salone, najčešće zbog tretmana poput depilacije, masaže, ali i čupanja obrva. Ujedno u Ageness Beauty Institutu savjetuju, bez obzira na spol, nekoliko beauty usluga koje svatko treba odabrati za sebe u bilo koje doba godine.

Masaža je  za muškarce odličan prirodni put za rješavanje stresa i prevenciju mnogih bolesti. Dlačice koje smetaju, neželjene su bilo da se radi o muškarcima ili ženama. Depilacija za muškarce i žene toplim voskom jedna je od najčešćih metoda otklanjanja dlačica u Ageness Beauty Institutu. Ageness salon ljepote za muškarce nudi ekskluzivne Elemis kozmetičke tretmane za njegu lica. Njegovane ruke i nokti pokazatelj su higijenskih navika bilo muškaraca ili žena poručuje Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta

 

 

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.