Tko su poduzetne žene?

Ponekad se zapitam tko su poduzetne žene, jesu li su to osobe koje se ističu u masi drugih ili su to one hrabre i divne osobe koje skrbe  za svoje bližnje dajući zadnji atom svoje energije kako bi osigurali dobrobit osoba koje vole?

Za mene  to su sve one poznate i nepoznate žene  koje u svoju svakodnevicu ugrađuju ono najbolje od sebe.

ŽENE VOĐE

U modernom svijetu i dalje  su vođe muškarci, na žene vođe uvijek se gledalo s predrasudama bez razloga. Na žalost kroz povijest muškarci su bili ratnici a žene čuvarice ognjišta. Danas su žene ratnice i čuvarice ognjišta. U praksi se pokazalo da žene mogu i znaju biti vrlo uspješne vođe.

U čemu se krije tajna, zašto su neke žene vrlo uspješne u svome poslu? Na navedeno pitanje mogu se dati brojni odgovori, a svaka od uspješnih i poduzetnih žena ima svoju strategiju kojom je došla do cilja.

MALE TAJNE ŽENA PODUZETNICA

Uspješne poduzetnice diljem svijeta kada ih upitate kako su uspjele pozitivno poslovati u vremenu kriza najčešće izdvajaju pet glavnih karakteristika  kojima svakodnevno upravljaju na radnom mjestu.

1. Mudrost

Žena poduzetnica u svakom trenutku treba imati viziju i tehničke sposobnosti. Mora biti dobra u onome što radi kako bi iz suradnika izvukla ono najbolje i tvrtki donijela dobrobit.

2. Vjerodostojnost

Djelatnici u svakom trenutku trebaju imati povjerenje, ono se ne stječe preko noći ono se gradi iz dana u dan. Žene poduzetnice vjeruju u sposobnost svoji djelatnika kao što oni vjeruju u vizije koje ima njihova šefica.

3. Dobronamjernost

Brinuti o svojim djelatnicima za ženu poduzetnicu znači poštivati njihove potrebe i mogućnosti. Prihvatiti različitost uposlenika pristupajući svakom na jedinstven i neponovljiv način. Uspješna poduzetnica   spremna je  nagraditi trud svakog zaposlenika  poštujući  ulaganje svakog pojedinca u uspješno poslovanje  tvrtke . Kada se šefica dobro brine o svojim uposlenicima oni su sretni i zadovoljni njihov rad će zasigurno rezultirati dobitkom na tržištu rada.

4. Prihvaćanje konstruktivne kritike

Žena poduzetnica svakodnevno komunicira sa svojim zaposlenicima ili voditeljima odjela. Ona u svakom trenutku želi znati što se događa, ali na  zdrav  i profesionalan način. Ona nije otrovna niti izopačena, nju ne ugrožava kritika ona je zahvalna osoblju koje je iskreno i izravno.

5. Nagrađivanje

Žena poduzetnica ne nagrađuje prečesto svoje uposlenike. Ona nagrađuje svoje djelatnike primjereno uloženom trudu .

Dobro je znati, žene poduzetnice koje uspješno posluju su uravnotežene žene. To su osobe koje mogu svakodnevno uravnotežiti suprotne sile. One znaju uravnotežiti dobronamjernost sa strogoćom, mudrost s neznanjem i hrabrost sa strahom.

Znate li vi u svojoj okolini takve žene? 🙂

Pošalji ili podijeli na:
Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Kroz mjesečne kolumne doc. dr. sc. Dubravke Šimunović zajedno ćemo učiti i rasti kroz iskustva i pojedine životne situacije koje autorica stručno analizira i prenosi svoja iskustva u kojima nas podučava ono najvažnije, kako mijenjati sebe u razvoju i učenju. Životopis i više pročitajte ovdje.

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.