Tart od malina

Tart je po definiciji pečeni kolač (pita) okruglog oblika s plitkim tijestom oko cijelog kolača. Tipično tijesto je prhko i lagano se mrvi.

Na gornji dio se ne stavlja tijesto, a punjenja mogu biti od voća, krema i razne druge inačice. Ovaj recept je zapravo preinaka torte od sira koju sam radila, pa ako trebate detaljnije upute za izradu, recept možete pronaći ovdje.

Obično se za tart mijesi tijesto, a ovo je jedna brza varijanta u kojoj smo podlogu napravili od keksa i maslaca, ali se ovakav biskvit svojom strukturom uklapa u tart dizajn. 🙂

Po receptu za Cheesecake idu četiri jaja, no ovdje sam radila malo mekaniju strukturu pa slobodno možete staviti tri. Bit će dovoljno da se lijepo poveže.

Maline obavezno dodajte na kraju i nemojte dugo miksati da se skroz ne raspadnu. Ako stavljate smrznute maline, prije ih odmrznite i vodu od otapanja leda bacite.

U šlag sam dodala nekoliko kapi arome maline. Ujedno je to dalo efektan izgled, ali i okus koji odlično ide u lagano kiselkastu kremu. Ako nemate dostupnu aromu maline, nemojte stavljati boje za kolače bez okusa, jer nemaju nikakvu svrhu, osim estetsku. U tom slučaju stavite samo šlag.

Sastojci za biskvit

  • 250 g McVities Digestive keksa (ili 250 g Petit Beurre keksa)
  • 100-150 g maslaca
  • 50 g šećera

Sastojci za kremu

  • 1 kg svježeg sira (po mojoj preporuci probajte Pilos skutu)
  • 200 g malina
  • 3 jaja
  • 200 g šećera

Postupak

Kekse stavite u vrećicu za smrzavanje (na dva ili tri puta da ne ispadaju iz vrećice) i valjkom za tijesto usitnite kekse da dobijete mrvice. U većoj posudi kekse izradite s omekšalim maslacem i šećerom da dobijete smjesu koja se može oblikovati rukama. Takvu smjesu utisnute na kalup za pečenje prethodno namazan s malo ulja.

Miksajte sir sa šećerom na umjerenoj brzini i zatim dodajte jedno po jedno jaje i jedan vanilin šećer. Maline lagano na kraju umiješajte mikserom.

Pripremljenu smjesu izlijte na rukom utisnute kekse s maslacem.

Peći na 180 C° cca 30-45 min. Kad se tart potpuno ohladi izmiksajte šlag s nekoliko kapi arome malina i dekorirajte po želji.

Pošalji ili podijeli na:
Ivana Berišić

Ivana Berišić, urednica i vlasnica portala Poduzetna.com. Autorica je svih intervjua na portalu i recepata u kategoriji Moji recepti-Ivana. Ako vam se ovaj članak ili recept svidio javite nam, sherajte i lajkajte nas. :) Hvala vam što nas čitate i pratite. Vaša Ivana

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.