Rolada s bananicama

Brza, jednostavna i super ukusna rolada.

Vjerojatno ste isprobali kekse Petit Beurre koji su ukusni sami, s mlijekom, ali i u puno varijanti gdje upravo ovi keksi mogu zamijeniti biskvit ili biti nadopuna kremi.

Na francuskom Petit Beurre znači „mali keks od maslaca“, a 1886. g. Louis Lefèvre-Utile je u Nantesu usavršio recepturu za ove keksiće i od tad su jedni od prodavanijih keksa diljem zemlje.

Mljeveni keksi s orasima i bananicama je kombinacija koju svakako morate isprobati. Vjerujemo da će vama i vašim ukućanima ova rolada postati jedan od omiljenih zalogaja uz kavu, za druženja, proslave i sve prigode u kojima jednostavno želite zasladiti dan. 🙂

Sastojci

  • 20 dkg šećera
  • 10 dkg mljevenih oraha
  • 15 dkg mljevenih keksa Petit Beurre
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 125 g margarina
  • dvije Tena oblatne kore
  • čokoladne bananice – količina ovisno o veličini kora

Postupak

Sameljite kekse i orahe. Mlijeko, šećer i margarin rastopite u dubokoj tavi ili plitkom loncu i kad su se sastojci otopili i povezali uz miješanje dodajte mljevene kekse i orahe.

Oblatne zamotati u čiste mokre krpe i ostaviti neko vrijeme da se „opuste“. Koru možete filati tek kada je oblatna mekana da se može savijati bez pucanja.

Ova količina smjese bit će vam dovoljna za dvije Tena oblatne.

Podijeliti smjesu na dva dijela. Koru ravnomjerno namazati sa smjesom i na početak oblatne uzduž složiti čokoladne bananice. Bananice su različite veličine od različitih proizvođača. Ako stavljate Kraš čokoladne bananice, trebat će vam tri za svaku koru.

Lagano zarolaralit oblatnu i staviti u hladnjak da se stegne. Postupak ponoviti  s drugom korom.

Kada su ohlađene, oblatne rezati na tanke šnite i poslužiti.

Pošalji ili podijeli na:
Ivana Berišić

Ivana Berišić, urednica i vlasnica portala Poduzetna.com. Autorica je svih intervjua na portalu i recepata u kategoriji Moji recepti-Ivana. Ako vam se ovaj članak ili recept svidio javite nam, sherajte i lajkajte nas. :) Hvala vam što nas čitate i pratite. Vaša Ivana

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.