Predlažemo dvije knjige dok #ostajemodoma

Dragana R. Tafra: Tajkunova kći

Roman o ljubavi u vrtlogu ortačkog kapitalizma

Jelenu, lijepu i obrazovanu kći najbogatijeg tajkuna u regiji po povratku sa londonskog magisterija dočekuje kriza u očevom koncernu. Razočarana u ljubavi i šokirana istinom o svom podrijetlu, potpuno se predaje  poslu i održavanju na životu tvrtke ne birajući pritom sredstva. Svojom domišljatošću i šarmom osvaja sve oni koji joj trebaju kako ispunila svoj cilj. Računi ipak dolaze na naplatu i nitko više ne može spriječiti pad tajkunova carstva…

Roman “Tajkunova kći” Dragane R. Tafra vodi nas u svijet obiteljskih vila, privatnih aviona, dijamantnog nakita i skupih automobila kojima se razmeću novi balkanski bogataši, posežući za privilegijama svjetske elite. Kroz ljubavnu dramu i sudbinu tranzicijske princeze, roman ispričan kroz smijeh i suze, prikazuje kritičnih devet godina tajkunskog carstva i opisuje odnose i način poslovanja koji su moćnima donosila golema bogatstva, ali i koji su, jasno je na kraju, prohujali s vihorom.

U pogovoru Hana Konsa zaključuje da je Dragana R. Tafra napisala višestruko slojevit roman čiji podtekst ovisi o mentalnom sklopu čitatelja, kao i o tome koliko prati drruštveno-politička zbivanja. “Je li to politički roman, ljubavni, kriminalistički, roman o gospodarskom kriminalu, roman o tranziciji, roman o kapitalizmu ili uvid u svijet kapitala i moći ili naprosto roman o odrastanju, koje se može dogoditi, neovisno o dobi pojedinca, društva ili naroda” – pita se Hana Konsa te ustvrđuje: “Ovo je roman novog doba, usudila bih se reći čak… budućih generacija”.

Dragana Radusinović Tafra rođena je 1979. godine u Puli. Završila je Opću gimnaziju Pula i diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Kao novinarka i reporterka sudjelovala je pokretanju i radu značajnih poslovnih medija poput Poslovnog dnevnika, tjednika Lider i hrvatskog izdanja američkog časopisa Forbes koji je na domaćem tržištu izlazio osam godina. Zapažene novinarske analize poslovanja velikih i malih hrvatskih kompanija te priče o istaknutim ljudima domaćeg biznisa i njihovim poslovnim filozofijama pisala je za Jutarnji list i magazin Globus.

Danas piše kolumnu “Liberalna kapitalistica” za portal Direktno i surađuje s magazinom Start. Pohađa edukaciju iz psihodrame pri Centru za psihodramu Zagreb. Sa suprugom i kćeri živi u Zagrebu. “Tajkunova kći” njezin je prvi roman.

 

Daniela Uzelac: Put boginje 1 – Buđenje boginje

Pustolovina povratka k sebi kroz oslobađanje duboke ženstvenosti

Cijena 90 kn

Format 12,5 x 21

Broj stanica 200

Meki uvez

ISBN 978-953-59185-1-8

 

Iz svijeta u kojem nema dovoljno za sve i samo najbolji dobiva nagradu, „Put boginje“ otvara nam vrata u svijet obilja u kojem je svakome dostupno sve što želi. Ne treba više nikamo žuriti jer „nema se kamo stići“. Sve je ovdje i sve je sad, a svijet uskraćivanja od svijeta obilja dijeli samo jedna misao. Jednostavnost i mudrost te poruke oslobađajuća je za sve. Nema sukoba, pohlepe niti otimanja, nitko nikome ne može uskratiti njegov put duhovnog razvoja. Veličina je i inovacija „Puta boginje“ u tome što budi ženski princip srca, tolerancije, velikodušnosti i darivanja kako bi se ponovno uspostavila ravnoteža s dosad prevladavajući muškim načelom.

I kako raste sposobnost širenja i predavanja, tako i muškarac postaje spremniji zajedno sa ženom razarati svaku laž, pouzdano nas vodeći iz zatvora nesvijesti u prostranstvo svijesti. Jer duboka ženstvenost doziva duboku muževnost.

Knjiga Daniele Uzelac „Buđenje boginje“ prva je od tri knjige s izborom postova sa Facebook stranice Put boginje koju autorica uređuje od 2013. godine. Na stranici Put Boginje autorica svakodnevno piše o unutarnjem putovanju prema iskonskoj ženstvenosti, svijesti i spolnosti, mudrosti prirode i novoj paradigmi odnosa. Sa snažnim trendom porasta followersa i stotinjak tisuća klikova mjesečno, a zahvaljujući autentičnosti, otvorenosti i duhovitosti, stranica Put Boginje postaje jedna od najpopularnijih web lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti.

Daniela Uzelac rođena je u Puli, živi u Opatiji i Zagrebu, radi u Rijeci, objavljuje širom weba. Nekad novinarka, danas blogerica te urednica i autorica više knjiga. Svoju prvu knjigu „Igrači“ objavila je 2006. godine.

 

 

Odlomci iz „Buđenja boginje“, prve knjige serije Put boginje

 

Svjesno disanje

Što god radila, mislila, govorila, boginja je istodobno svjesna i svoga disanja. To je postavlja u poziciju samopromatrača. A promatrač ne smeta tijeku dobrobiti. On mu se miče s puta. Pušta ga da slobodno teče. Zato su boginja i njezine misli, riječi, djela uvijek originalni, svježi, hranjivi. Ona je tako zanimljiva.

Babuška je tako dosadna. Predvidljiva. Ponavljajuća. Ona toliko misli da uopće ni ne zna kada diše. Što je još gore, misli iste misli. Često one koje je mislila i njezina mama. I baba. U takvoj duhovnoj oskudici, ona stalno nešto treba ili želi. U svemiru kojim vlada zakon privlačenja, predmet njezine želje već joj juri ususret. Ali što je njezina želja veća, to je veći ulog energije koja blokira primitak. Jer kada se sudare energije iste informacije, ali suprotnog pravca, dolazi do međusobnog poništavanja. Ona je toliko gorljiva, toliko nastoji, toliko se trudi da je sama sebi najveći neprijatelj u primanju željenog. Njezini snovi nemaju šanse. Babuška na kraju izgori u svojim čežnjama.

Boginja je cool. Ona stvari dobiva bez napora. Brzo i lako. Ona svoju želju udahne iz nevidljivog tijeka dobrobiti i izdahne je u vidljivoj stvarnosti.

 

Junak

Bog se od svih drugih muškaraca u boginjinu životu razlikuje po tome što je on junak – pobjeđuje i svoje i njezine demone.

Kad izviri neki njezin demon, on ostaje cool. Posve priseban, miran i nadmoćan. A tako snažan i vješt u zamahu mača da demoni radije i ne postoje u njegovoj blizini. Sama njegova prisutnost je zaštitnička. On je ratnik od kojeg se ratovi sklanjaju. On je protivnik na čiju se stranu prelazi. U njegovoj blizini i zli postaju plemeniti. On je alkemija. Snaga. Čista samosvijest.

Sama u tijelu

Babuška je usamljena. U njezinu tijelu, na tkivima i organima, atomima i molekulama, stanuju mama i tata, uža i šira rodbina, dečko, muž, djeca, prijatelji, susjedi, znanci, kolege, šefovi, uvjerenja, vjerovanja, obrazovanja, nastojanja, shvaćanja, programi, programi, programiiiiiiiiiiiiii… U njezinu je tijelu takva gužva da za nju nema mjesta. Istjerana je van. A tamo vani, ona je sama. Ne podnosi gužvu. Dosta joj je i one unutarnje.

Boginja je Bog svoga tijela. Unutra nikoga ne pušta. Ona je u svome tijelu sve. I ništa. A taj unutarnji apsolut izvana djeluje neodoljivo privlačan.

Kad je unutra gužva – vani je pustinja. Kada je unutra čistina – vani je karizmatična blistina.

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.