Niste sigurni jesu li održivi eventi za vas? Ovo su samo neki od benefita!

Sad već znate što su održivi eventi, ali se još uvijek predomišljate i niste sigurni biste li ih trebali uvesti i u svoje poduzeće?

Donosimo vam glavne prednosti koje mogu doživjeti i sami organizatori evenata ali i njihovi klijenti koji će takve evente promovirati pod svojim brendom.

Financijske prednosti

Ušteda energije, smanjenje otpada, kupnja lokalnih proizvoda i jednostavno smanjenje konzumacije – sve to može rezultirati uštedom novca.

Unatoč ponekad većem ulaganju resursa (financijskih ili ljudskih) u istraživanje novih sustava ili ulaganje u nove alate, primjena načela održivosti može donijeti trenutne uštede (npr. Ispisom manje materijala i manje otpada za prikupljanje), no i dugoročne financijske koristi, zbog učinkovitije uporabe resursa i lakšeg pristupa kreditima i sponzorima.

Pozitivan ugled i poboljšana slika

Promicanje činjenice da organizirate ili ste domaćin održivog događaja podići će profil događaja, privući sudionike koji postaju sve svjesniji problema održivosti ali i potencijalno privlače pažnju medija.

Društvena odgovornost

Ako se pažljivo planira i provodi, događaj može donijeti korist zajednici stvaranjem radnih mjesta, poticanjem lokalnih ulaganja, uključivanjem regionalnih malih i srednjih poduzeća (MSP) te promicanjem boljih radnih uvjeta i socijalne uključenosti. Također može djelovati kao katalizator za poticanje najboljih okolišnih i održivih praksi širom regije, kao i za poboljšanje odnosa između organizatora i lokalne zajednice.

Okidač inovacija

Kao organizator velikih, održivih događaja, potičete potražnju: vaš zahtjev za održivijim proizvodima pokrenut će, kao i promovirati razvoj inovativnih tehnologija, što će dovesti do učinkovitije uporabe resursa i poboljšanja iskustva sudionika ali i klijenata.

Podizanje svijesti i nadahnuće promjene

Vaš događaj je izvrsna prilika za podizanje svijesti među sudionicima, djelatnicima i kolegama, pružateljima usluga, lokalnim zajednicama i široj javnosti o temi održivosti i održivih događaja. Vodeći se primjerom, motivirate ih za donošenje odgovornih odluka i uvođenja ekoloških i društvenih poboljšanja u vlastite događaje i organizacije.

Dosta dobri razlozi za organizirati jedan takav event koji s tako malim promjenama može učiniti jako puno, zar ne?

Autor članka: Maja Bosanac
Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.