Najbolja investicija u 2018. godini

Kada promišljamo o svakodnevici pomalo nam čudno zvuči pomisao da se ljubav gradi. Da, ljubav se gradi to je ozbiljan i odgovoran zadatak neovisno da li je gradimo na prijateljskim, partnerskim ili nekim drugim odnosima. Ljubav je proces koji traži dugoročno ulaganje.

Znate li koji su alati s kojima se gradi ljubav? Ima ih bezbroj, navodim samo neke bez kojih ljubav ne može opstati.

ISKRENOST
Kažu da istina oslobađa iako često i zaboli. Biti iskren u odnosu s drugom osobom znači izreći istinu bez zadrške. Kako se osjećamo u datom trenutku, što me je povrijedilo, što me zabrinjava… U takvim i sličnim situacijama kada izreknemo istinu s ljubavlju onda pronalazimo i način da se druga osoba ne osjeća loše.

POVJERENJE
Ako težimo izgradnji zdravih odnosa koji se temelje na ljubavi povjerenje je poput vijka koji povezuje cijelu konstrukciju ljubavi. Imati povjerenja prema drugom biću ne znači biti u osnovi naivan. Imati povjerenja prije svega znači dopustiti drugoj osobi da bude ono što uistinu jeste.

ZDRAVI MOTIVI
Prava ljubav se gradi na zdravim i čistim motivima. Svaka namjera koja u sebi nosi klicu zavisti, netrpeljivosti ili loših namjera uništava svaku iskru ljubavi.

SKROMNOST
Neko će se zapitati kakve veze ima skromnost i ljubav. Ogromna je poveznica između ljubavi i skromnosti, samo skromna osoba zna cijeniti male geste ljubavi.

POŠTOVANJE
Ljubav se izgrađuje na poštovanju druge osobe u svoj različitosti koju posjeduje. Često smo skloni oblikovati druge prema unaprijed zadanim kriterijima i vrijednostima. To je destruktivna energija koja suptilno uništava povjerenje i motivaciju kao važnih sastavnica ljubavi.

Investirati u ljubav u današnje vrijeme nije za većinu neko poduzetništvo. Iskustva uspješnih osoba govore u prilog investiranja u ljubav. Ako ulažete u novi posao s ljubavlju, gradite partnerski odnos s ljubavlju, odričete se za svoju djecu s ljubavlju u konačnici se uvijek vrati trostruko. Neovisno o životnim brodolomima ono što Vam nitko ne može oduzeti je ljubav.

Ljubav daje snagu da izdržimo neizdrživo, ona prihvaća ne prihvatljivo, oprašta, daje snagu da krenemo iz početka. Ljubav je sigurna investicija koja donosi siguran dobitak.

S ljubavlju,

Vaša Dubravka.

Pošalji ili podijeli na:
Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Kroz mjesečne kolumne doc. dr. sc. Dubravke Šimunović zajedno ćemo učiti i rasti kroz iskustva i pojedine životne situacije koje autorica stručno analizira i prenosi svoja iskustva u kojima nas podučava ono najvažnije, kako mijenjati sebe u razvoju i učenju. Životopis i više pročitajte ovdje.

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.