Molitvene kutije – Be.Gift with Love

Pronašli smo dar s kojim darujete više od dara. S ovakvim darom poklanjate namjeru, želju i učite druge važnosti molitve krunice.

Molitvena kutija brenda Be.Gift with Love ima za želju prije svega proširiti molitvu krunice među mladima.

Predrasuda je da je molitva krunice zastarjela molitva za bake i stare ljude, a nažalost iznenađujuće velik broj vjernika živi u ovom uvjerenju.

Uvijek ostavljaš krunicu za kasnije i na kraju je ne izmoliš jer si pospan. Ako nema drugog vremena, onda je izmoli kada si na ulici, a da te nitko ne opazi. Ona će ti pomoći da se nađeš u Božjoj prisutnosti.

– Sveti Josemaria Escriva

Od davnina krunica služi kao sredstvo postizanja meditativne molitve. Uz to, krunica u rukama vjernika postaje snažno oružje u zadobivanju mnogih milosti.

Molitva krunice nije samo opetovano ponavljanje riječi, to je snažna meditacija u čijem promišljanju itekako treba sudjelovati kako bi glasovnim ponavljanjem usmjerili um na samu meditaciju.

Kako je i papa Pavao VI rekao „krunica bez meditacije čini tijelo bez duše i njezino moljenje može postati mehaničko ponavljanje određenih formula.“

Krunica je moćno oruđe za progon demona i zaštitu od grijeha … Ako želite mir u svojim srcima, u svojim domovima, u svojoj zemlji, okupite se svake večeri i izmolite krunicu. Neka ne prođe ni jedan dan bez molitve krunice, bez obzira na brige i poslove koji vas terete.

– Papa blaženi Pio IX.

Mnogi svetci govore o milostima koje mogu doći kroz pojedinačnu i posebno obiteljsku molitvu krunice.

Primjerice, sveti Ljudevit Marija Grignion Montfortski (rodio se 31. siječnja 1673. godine u Montfortu La Gane u Francuskoj) navodi u spisima za svoju družbu misionara da je Ružarij najpogodnije sredstvo za obnovu kršćanskog duha među samim kršćanima (RM 56).

Dirljivo je svjedočanstvo samoga sveca: “Što se tiče mene koji ovo pišem, osobno sam vidio djelotvornost ove molitve za obraćanje najtvrdokornijih srdaca. Tijekom jednih misija susreo sam ljude koji nisu bili nimalo dirnuti propovijedima o najstrašnijim istinama, ali su prihvatili moj savjet da svakog dana mole Krunicu te su se potom obratili i potpuno se predali Bogu.

Čak sam uočio i ogromnu razliku u ponašanju među stanovništvom župa u kojima sam propovijedao misije: jedni su, napustivši molitvu Krunice ponovno zapali u grijeh; drugi su, ustrajući u njenoj molitvi, sačuvali Božju milost i iz dana u dan rastu u kreposti”

(Čudesna tajna svete Krunice za obratiti se i spasiti se 113.).

Kroz dizajn kutija željeli su zadržati jednostavnost kako bi se kutije uklopile u svaki dom i uređenje te kako sam dizajn ne bi odvraćao pažnju od glavne ideje molitvene kutije.

Moguće je odabrati kutije s ručno bojanom i apliciranom čipkom koja od davnina čini prepoznatljivu kulturnu baštinu Hrvatske.

 

Ili pak romantične kutije s profinjenim elementima ukrasnih perli.

Unutrašnjost kutije je pravo malo obiteljsko blago jer je zajedničko mjesto u kojem obitelj na jednom mjestu čuva krunice. Na unutrašnjoj strani kutiji možete odabrati svetu sličicu pa na taj načini i vi sudjelujete u odabiru dizajna.

A da bi se dodatno naglasila vrijednost krunice, one se poput bisera čuvaju na ručno rađenim svilenim jastučićima.

Mali molitvenik koji dolazi uz kutiju jasno je napisan kao podsjetnik za one koji znaju redoslijed molitvi, ali i za sve one koji žele naučiti moliti.

Molitvena kutija, smještena u domu na vidljivom mjestu, ne samo da je ukras nego je i svakodnevni poziv na molitvu.

Ako tražite poklon za određenu prigodu (krštenje, Sveta pričest..) jednog člana obitelji, a želite darovati originalan dar, Be.Gift u ponudi ima molitvene kutije s jednom krunicom i kutije tematski prilagođene djeci. Ali isto tako imajte na umu da je uvijek dobra prigoda da darujete cijelu obitelj.

Obitelj koja moli ostaje zajedno

— bl. Majka Terezija

 

Još jedan nedjeljivi učinak molitve krunice čini ovu molitvu izrazito snažnom, a to je obiteljsko zajedništvo. Mnogi svetci ističu koliko je obiteljska molitva važna.

 

Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje … i ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu.

— Papa sveti Pio X.

 

Ako darujete mladence prilikom kupnje naglasite da želite u unutrašnjosti kutije jastučić za prstenje, a u dogovoru s mladencima upravo taj jastučić može biti onaj na kojem će na blagosloviti prstenje.

Molitvena kutija Božansko milosrđe

Predivan dar za sve one koji mole krunicu Božanskog milosrđa, ali i za sve one koji su u potrebi i nisu upoznati s ovom kratkom i snažnom krunicom.

 Nitko ne može živjeti konstantno u grijehu a istodobno moliti krunicu. Ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.

– Biskup Hugh Doyle

Romantične kutije za pojedinačne krunice mogu biti odličan poklon za najmanje.

Pouzdano znamo da je osim puno ljubavi u ove kutije, utkana i želja da u vaše domove unesete ljubav i okupite cijelu obitelj. A to je već dovoljan razlog da zavolimo ovaj brend.

Sve proizvode ovog brenda možete pogledati na njihovoj web stranici, putem Facebook ili Instagram profila. 

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.