Na konferenciji “Novo lice (ženskog) poduzetništva” 11.4. okupilo 130 poduzetnih žena

U organizaciji Marine Kolar i obrta Konekta u punoj dvorani Scheier na konferenciji “Novo lice (ženskog) poduzetništva” 11.4. okupilo 130 žena poduzetnica i onih koje to žele postati.

 

U posljednje vrijeme žensko poduzetništvo postalo je vrlo zanimljivo što je dobro jer s obzirom na sve što žene mogu ponuditi i dalje smo premalo zastupljene u poduzetničkoj statistici.

Ova konferencija još je jedno od nastojanja da kroz svoj rad pomognem i ženama i muškarcima stvoriti svoje mjesto pod suncem. Poduzetničke kompetencije, povezivanje i potpora kako bi se uključile u poduzetništvo – to je nešto na čemu trebamo raditi, no ako imamo dobru ideju, napravimo dobar plan i strategiju, povežemo se i dobro se promoviramo – šanse za uspjeh su nam jako dobre.;

rekla je u uvodnom govoru Marina Kolar, organizatorica konferencije i vlasnica obrta za edukaciju i savjetovanje Konekta.

Zamjenica župana Sandra Herman prisutne je pozdravila u ime Međimurske županije te naglasila kako na ovom području djeluje velik broj profiliranih i poznatih žena poduzetnica, no velik je broj i onih za koje još ne znamo, žena koje se potiho bave svojim obrtima i djelatnošću u različitim segmentima. Upravo zato su ovakve konferencije izrazito korisne i važne.

 

Brojna su pitanja koja si postavljamo kad razmišljamo o tome krenuti li ili ne u poduzetničke vode, stoga je program konferencije bio organiziran tako da odgovori na glavne nedoumice,  pruži podršku i inspiraciju, informira o mogućnostima poticaja za samozapošljavanje  i educira o poboljšavanju marketinga i brendiranja. S obzirom na to da je važno ženama pružiti konkretnu podršku, događaj je bio baby friendly, te su osigurani kutci za odmor mama i beba te pomoć kako bi i mame mogle pratiti program.

 

Prisutne je oduševila priča inspirativna priča o uspjehu: Zašto je važno slijediti svoje snove, Ivane Špicer, menadžerice frizerskog salona ZGAT i ZGAT akademije u Zagrebu. Njen put dokazuje da ako znaš koji ti je cilj i ne odstupaš od toga, ako svaku prepreku koja ti dolazi pretvoriš u stepenicu kojom se penješ prema gore, da te nitko ne može zaustaviti na putu prema uspjehu – ni to što ste žena, ni to što ste iz malog mjesta ili pak to što ste iz male države. Jedino živeći svoj san možemo biti istinski sretne i ispunjene.

Na panel diskusiji “Vrijeme je za promjene” Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin dala je okupljenima dobar savjet kojeg je i sama dobila  – da ono što radimo, radimo kvalitetno, ali ne uvijek za 5, već za 4, jer svijet u kojem živimo nema vremena za perfekcioniste.  Petra Novosel Balaško, višestruka poduzetnica,  pokretačica prvog i jednog od najuspješnijih hrvatskih lifestyle portala za žene Zena.hr ukazala je na specifičnosti poduzetničkog puta kada radiš posao za koji doslovno živiš, dok je Maja Sabolić, fizioterapeutkinja i doula, vlasnica obrta Sana, pričala o svom ulasku u poduzetništvo u trenu kada je imala dvoje male djece, kakva podrška je potrebna mamama te zbog čega se važno dobro organizirati.

Nevenka Belak iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Čakovec predstavila je mjere Aktivne politike zapošljavanja, Potpore za samozapošljavanje.

 

Marina Kolar, organizatorica konferencije i vlasnica obrta Konekta pričala je o tome kako postati i ostati poduzetnik kao i o najvažnijim lekcijama svog poduzetničkog puta. Izrada dobrog plana i strategije, pokretanje biznisa u kojem smo dobri i koji volimo raditi, stvaranje svog branda, povezivanje i rad po prioritetima te koliko je važnst toga da se ohrabrimo i napravimo taj prvi korak, neke su od važnih lekcija.

 

Andreja Rambrot iz Pisalice poručila je: želite li doći do novih klijenata, razmislite o tome kakve sadržaje konzumiraju vaši potencijalni klijenti. Napišite kvalitetni članak ili snimite edukativan video i privucite ih takvim sadržajem na svoju web stranicu.

U sklopu tombole predstavili smo tridesetak tvrtki, obrta, udruga i OPG-a koje vode žene.

Na kraju je organizirano poslovno fotografiranje za poduzetnice koje je kao podršku njihovom brendiranju provela Lucija Trupković, dok je kutak za fotografiranje opremila Ria Home.

 

Konferencija je bila i prostor za učenje pa je 4 učenice Ekonomske i trgovačke škole Čakovec smjera ekonomska gimnazija bilo djelom organizacijskog tima i stjecalo praktična znanja.

 

Pauze su bile vrijeme za networking i zabavu uz odličan catering Restorana Fortuna, fotografiranje uz Selfie box Dragana & Stanke i balonske rekvizite Balonmanie Dominion.

Činjenica kako je dvorana bila popunjena već 10 dana prije konferencije pokazala je kako žene imaju potrebu za edukacijom, udruživanjem i potporom. Ulaganjem u žene i u žensko poduzetništvo ulažemo u društvo u cijelosti.

 

Službenu galeriju fotografija možete pogledati na https://novolice.konekta.hr/novo-lice-zenskog-poduzetnistva-2/  dok na facebook stranici “Marina Kolar & Konekta” možete pogledati albume s fotografijama zabavnih trenutaka konferencije, a uskoro i video.

 

Veliko hvala svim partnerima, govornicama, voditeljicama, medijskim pokroviteljima i svim ostalim medijima koji su vijest prenijeli i svima uključenima što ste vjerovali u moju ideju i pomogli mi stvorili prostor gdje je 130 okupljenih žena moglo besplatno sudjelovati kako bi dobile potrebne informacije i vjetar u leđa.

Marina Kolar, organizatorica konferencije poručuje vam  – Ne morate biti odlične da bi počele, ali morate početi ako želite postati odlične!

 

Fotografije: Lucija Trupković

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.