Dobrodošli u svijet muškarca / žene s narcisoidnim poremećajem

Sve više sam uvjerena da je broj oboljelih od generalnog narcisoidnog poremećaja na dnevnoj razini u porastu. Osobno sam provela 24 godine sa muškarcem za kojeg danas mogu odgovorno reći da ima generalni narcisoidni poremećaj.

Tko su ti ljudi? Jednom riječju i najjednostavnije objašnjeno oni su ovisnici o empatiji. To su pojedinci koji sve rade pod paravanom „ljubavi“.

U praksi to mogu osobe koje koriste različite scenarije u kontaktu sa bliski osobama. Oni mogu biti zavidni pojedinci  pa čak i kada su u pitanju njihovi partneri ili djeca.

 Od početka šalju poruku da se ljubav mjeri nekim natjecateljskim pravilima. Neovisno što će te učini i koliko vremena će uložiti, uvijek će naći neki razlog da bi vam prigovorili i dali do znanja da su od vas više očekivali.

 To su oni pojedinci koji se neće miješati u vaše planove, ali će vam jasno dati do znanja što bi ste trebali učiniti ako želite sačuvati ugled i dostojanstvo.

Među narcisima svakako ima onih koji većinu vremena posvećuju nadziranju, čime vam šalju suptilne poruke kojima vas  žele obezvrijediti  kao osobu.

Ako ste odrastali uz jednog roditelja koji je narcis postoji velika vjerojatnost da ćete izbor partnera usmjeriti prema osobi koja vam ulijeva sigurnost i pripadnost.

Na žalost, takvi se odnosi često  raspadaju jer nitko i ništa ne može vam pružiti sigurnost u mjeri koju očekujete i tražite ako imate osobne poteškoće sa osjećajem sigurnosti i povjerenja.

Dok ne spoznate vlastite vrijednosti, svi potencijalni izbori u nekom trenutku postat će krivi izbor ili veliko razočarenje jer je to samo jedna u nizu narcisovih podvala.

 Ako ste i sami bili ili ste još uvijek bliski s osobom kod koje prepoznajete ovakve karakteristike, javite nam se diskretno na mail info@poduzetna.com i podijelite s nama svoju priču na koju će doc.dr.sc. Dubravka Šimunović napisati komentar kroz iduću kolumnu.

Pošalji ili podijeli na:
Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Kroz mjesečne kolumne doc. dr. sc. Dubravke Šimunović zajedno ćemo učiti i rasti kroz iskustva i pojedine životne situacije koje autorica stručno analizira i prenosi svoja iskustva u kojima nas podučava ono najvažnije, kako mijenjati sebe u razvoju i učenju. Životopis i više pročitajte ovdje.

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.