Diocletia – pogledajte novu kolekciju kožnih sandala Kristine Kraljević

Diplomirana pravnica Kristina Kraljević iz Splita, od malih nogu je okružena cipelama, kao djevojčica birala je boje i motive za njezine cipele koje bi otac brižno i s ljubavlju izrađivao. Uz oca postolara, zavoljela je taj posao, ali i upoznala sam proces izrade cipela.

Kao velika zaljubljenica u povijesti i kulturnu baštinu željela je stvoriti cipele koje će biti kvalitetne, udobne i koje će znati svakom novom naraštaju i koracima u budućnosti ispričati priču o prošlosti. Tako je uz punu podršku i rad obitelji nastao brend Diocletia, a obuća iz vremena cara Dioklecijana dobila nove boje i uklopila se u moderan stil.

Upoznajte splitske gladijatorice koje nose priču povijesne baštine

  • Naziv brenda?

Diocletia.

  • Koliko dugo brend postoji na tržištu?

Brend postoji na tržištu od travnja 2018. godine

  • Vaše ime i prezime

Kristina Kraljević

  • Datum i mjesto rođenja

Rođena sam 18.06.1990. u Splitu.

  • Završeno obrazovanje

Pravni fakultet u Splitu, zvanje magistra prava.

Kako bi sebe ukratko predstavili i opisali kao osobu?

Opisala bi sebe kao jako odgovornu, kreativnu, ambicioznu i otvorenu osobu željnu stjecanja novih znanja i iskustava.

Što za vas znači voditi vlastiti posao i koji je bio vaš glavni razlog pokretanja vlastitog posla?

Voditi vlastiti posao za mene znači stvarati nešto kreativno i uživati u tome što radim. Sam proces proizvodnje od nabave materijala pa sve do prodaje proizvoda zahtjeva jako puno truda, ulaganja i vremena ali nema ljepšeg od osjećaja zadovoljstva kad dobijete poruku zadovoljnog klijenta. Glavni razlog pokretanja vlastitog posla je upravo dinamičnost koja ga čini zanimljivim i uzbudljivim.

Recite nam nešto više o brendu i viziji brenda.

Iza ideje i brenda „Diocletia“ stojimo ja i suprug Luka. Ja sam zadužena za dizajn sandala, marketing, administraciju i nabavu materijala dok je suprug zadužen za logistiku. Iza same izrade dioklecijanki stoje otac i brat koji mu pomaže.

Inspirirana povješću našeg grada uvijek su mi bili privlačni modeli cipela tog vremena koje smo odlučili osvježiti modernim štihom što čini dioklecijanke uistinu jedinstvenima. Od tu potječe i sam naziv brenda „Diocletia“.

Upoznajte nas s Diocletia obućom, od kakvih je materijala i u čemu je njihova posebnost?

Diocletia obuća je napravljena od mekane Nabuck kože sa kožnom tabanicom.  Posebnost Diocletia obuće je što se obuća izrađuje po mjeri te pruža mogućnost kreiranja cipela na način da sami bojate trakice u jednu od ponuđenih boja tako da kombinacije zaista mogu biti razne.

Koliko vremenski je potrebno da se izradi jedan par?

Vrijeme izrade ovisi o modelu i mjerama noge. Za izradu jednog para standardnih mjera potrebno je nekoliko sati. Ukoliko se radi o ne standardnim mjerama izrada cipela zna potrajati nekoliko dana.

Ulaganjem u vlastiti posao, ljudi se sreću s mnogo izazova. Što je vama bilo najteže u pokretanju posla i na koje prepreke i izazove danas naizlazite?

Kao najveću prepreku  svakako bi izdvojila nabavu materijala. Samo za nabavu odgovarajuće kože bila su potrebna četiri mjeseca. Međutim jednom kad nađete proizvođača sa kojim uspostavite suradnju na obostrano zadovoljstvo onda taj dio ide puno jednostavnije. Svaki novi dan nosi nove poslovne izazove i situacije sa kojima se po prvi put susrećete.

Kakva su vaša iskustva sa zakonskim regulativama kod pokretanja i održavanja vlastitog posla?

Svakako bih izdvojila administraciju i nepotrebnu papirologiju koja uvelike otežava i usporava poslovanje. Međutim primijetila sam da se u zadnje vrijeme sve više stvari može riješiti elektronskim putem što me znatno veseli.

Kako vidite razvoj brenda u budućnosti?

Imamo jako puno ideja zapisanih na papiru koje čekaju svoje vrijeme da budu realizirane. Veselim se novim kolekcijama koje će uključiti žensku obuću na petu, mušku obuću, torbe i remenja. Doduše sve ovo već izrađujemo, ali na zahtjev klijenta.

Koje je za vas vaše dosadašnje najveće životno postignuće?

Uvijek ima prostora za razvoj, stjecanje novih znanja i vještina, ali korak k postignuću svakako čini realiziranje ideje te mogućnost da se na tržištu ponudi nešto inovativno.

Na koje načine čitatelji Poduzetna.com mogu doći do vaših proizvoda?

Obzirom da se Diocletia proizvodi izrađuju po mjeri i narudžbi prvenstveno smo se bazirali na online prodaju preko našeg web shopa diocletia.hr gdje klijenti imaju opciju kreiranja cipela i unosa mjera.

Cipele se mogu naručiti preko društevnih mreža Facebooka i Instagrama.

U postolarskom obrtu u Splitu gdje se cipele izrađuju mogu se uzeti mjere kao i doći na probu. Također Diocletia obuća je dostupna  u dućanima „Tijara fashion store „ u Puli i „7. nit“ u Rovinju.

U čemu je za vas posebnost posla kojim se bavite?

Posebnost je što smo  omogućili kreiranje cipela tako da klijenti mogu izabrati boje prema onima koje čine njihovu garderobu  kao i mogućnost da mogu dobiti cipelu po mjeri što je jako bitno za žene koje nose veće brojeve i imaju velik problem za pronaći odgovarajuću obuću. Tako da mi je izuzetno drago što im možemo ponuditi dioklecijanke.

Ako niste okupirani poslom, kako privatno provodite vrijeme?

Privatno vrijeme provodim družeći se sa suprugom, prijateljima i obitelji.

Što je za vas idealan odmor?

Putovanje koje uključuje otkrivanje novih mjesta, upoznavanje različitih običaja i kultura te lokalnog stanovništva.

Koja je vaša misao/citat vodilja u poslu i privatno u životu?

Djela su ono što se računa, a ne riječi. Bitno je probati, znati da si pokušao i dao sve od sebe.

Što bi vi savjetovali osobama koji razmišljaju o pokretanju vlastitog posla?

Svakako napravite poslovni plan te podijelite Vašu ideju sa bližnjima. Budite otvoreni za kritike i sugestije. Svaki početak je težak ali ne treba se obeshrabriti. Uz kontinuiran i predan rad, uspjeh je neizostavan.

 

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.