Da bi bili voljeni trebamo voljeti

Koliko puta  ste čuli izjavu “Mene nitko ne voli, nisam voljena, nikada neću pronaći srodnu dušu.

Sve mi trebamo i tražimo ljubav. Biti u braku ili u vezi bez ljubavi je pakao na zemlji. Na žalost, sve je više veza i brakova koji se temelje na nekim nevažnim sponama. Danas se brakovi održavaju zbog kreditnih obaveza,djece, tradicije i nekih nebitnih i toliko nevažnih razloga.

Veze se održavaju od straha od samoće, iako su partneri usamljeni u takvoj vezi.  U konačnici se postavlja pitanje što ljubav ima s navedenim. Istina je da se ljubav ne može kupiti, ona se obostrano, nesebično i bez zadrške daruje. Neovisno o vrsti ljubav uvijek ima istu definiciju i isto značenje. Ljubav ljubi.

LJUBAVNI ŽIVOT JE POD VAŠOM KONTROLOM

Svi mi imao potrebu za ljubavlju, ljubavni život je naša odluka jer je u konačnici pod našom kontrolom. Ljubav je prilika koju mi odabiremo ili je ne prihvaćamo. Nekada je ljubav dar, a nekada lekcija nakon koje izlazimo puno jači i odgovorniji prema sebi i drugoj osobi.

ZAKON AKCIJE I REAKCIJE

Zakon privlačnosti ide u prilog promišljanju da je  ljubavni život pod našom kontrolom. Ako ste odlučili pronaći osobu uz koju se želite osjećati dostojanstveno, sigurno i voljeno onda to učinite. Često susrećemo pojedince koji promišljaju o svojim propustima, odnosima koji su obilježili jedno teško razdoblje u životu, puni su apatije, revolta i nezadovoljstva. Oni u svoj život privlače osobe sličnih uvjerenja.

Ako živite životnu osamljenost obojenu svim bojama bijesa, sumnji i strahova, zapitajte se kako možete očekivati da u Vaš život uđe nešto lijepo i pozitivno. Ako uistinu želite voljeti i biti voljeni  vrijeme je za promijene.

Mijenjate svoj pogled na svijet, prošlost ostavite u prošlosti i jasno definirajte svoje ciljeve. Nezadovoljstvo zamijenite zadovoljstvom, učite iz dana u dan zahvaljivati na dobrim i teškim trenucima, dani su Vam  kao prilika da učinite nešto novo u svom životu.

SRODNE DUŠE

Kako bi uistinu pronašli srodnu dušu morate istinski vjerovati da ste dostojni čiste i iskrene ljubavi koja ljubi dostojanstveno i bez zadrške. Veliki broj osoba rijetko će priznati da ne žive u uvjerenju da su dostojni ljubavi druge osobe. Ako je tome nije  tako, onda se slobodno zapitajte “ako sam uistinu dostojna ljubavi zašto je nisam do sada primila?

Pitanje i odgovor nije  jednostavan iako se na prvi pogled čini suprotno.  Jedan od razloga je sumnja koja nas vrlo često ograničava u našim namjerama. Sljedeći puta kada posumnjate u osobne vrijednosti ili ukazanu priliku za pronalaženjem srodne duše zapitajte se sljedeće: “U što sumnjam u sebe ili drugu osobu?”

U mojoj situaciji ili situaciji koja je slična da li su drugi imali priliku pronaći srodnu dušu? Promislite koliko često se diljem svijeta pronalaze srodne duše, ne biste vjerovali svake sekunde u danu.

I nemojte zaboraviti ako ste izgubili nešto što je za Vas imalo vrijednost to znači da nije bilo namijenjeno Vama. Ne sumnjajte u sebe, oprostite se s prošlošću i nikada ne postavljate pitanje zašto se meni to dešava, razmišljate što možete učiniti dobro za sebe.

Budite pozitivni i zahvalni i vjerujte u dobro jer srodna duša čeka na Vas u trenutku kada to najmanje očekujte. 🙂

Pošalji ili podijeli na:
Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović

Kroz mjesečne kolumne doc. dr. sc. Dubravke Šimunović zajedno ćemo učiti i rasti kroz iskustva i pojedine životne situacije koje autorica stručno analizira i prenosi svoja iskustva u kojima nas podučava ono najvažnije, kako mijenjati sebe u razvoju i učenju. Životopis i više pročitajte ovdje.

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.