Alarmy  – aplikacija koja će vas natjerati da ustanete ujutro na vrijeme

Jutarnji ste tip? Dižete se sat vremena prije obaveza kako bi bez stresa napravili doručak, popili čaj ili kavu, uredili se i krenuli na posao/faks/sastanak? Uživate u buđenju dana i miru koji imate prije nego krenu obaveze?

Ako je odgovor na prethodna pitanja „da“, čestitamo jer si životni stres smanjujete s vremenom koje posvetite sebi ujutro.

No, ako je vaš odgovor na sva postavljena pitanja „ne“ i uz to ste tip koji uredno alarm pomakne za „koju minutu kasnije“ pa od svega što ste planirali ujutro, uspijete žurno odjenuti prvo na što naiđete, uredno kasnite na sve dogovore i obaveze, u tom slučaju odlučite već danas da je s tim lošim navikama gotovo!

Ne samo da ne doživljavate Čarobna jutra, kako Nina Badrić kaže, nego tijelo od buđenja stavljate u stanje stresa i nije ni čudo ako ste ostatak dana mrzovoljni i imate osjećaj da ništa ne stižete.

Alarmy – Sleep If U Can

Za uspjeh je potreban dobar plan. Uz jutarnju rutinu, kupaonu i izletavanje iz kuće nemate vremena za ništa osim panike da stignete na vrijeme.

Ako legnete ranije i alarm stavite (ovisno o vašim jutarnjim ritualima) barem pola sata ranije da stignete doručkovati i spremiti se, vidjet ćete da zaista možete uživati u spremanju i da takav oblik pripreme za dan ima višestruke koristi za vaše tijelo i mozak jer mu ne servirate adrenalinski šok od jutra.

Dok se spremate pustite omiljenu glazbu da tiho svira kako ne bi ometali ukućane i krenite u dan s pjesmom.

Zvuči kao bajka zar ne?

Zapravo i ne. Ako imate problema s gašenjem alarma i ustajanjem, za vas smo pronašli odličnu aplikaciju!

Alarmy će vas doslovno natjerati da ustanete iz kreveta na vrijeme.

Kako?

Alarmy je jedna od najboljih aplikacija koju možete imati na svom pametnom telefonu. Radi po principu da vam zadaje zadatak ujutro kako bi se razbudili i krenuli u dan.

Na tržištu možete pronaći zaista puno aplikacija koje rade po sličnom principu, ali ni jedna kao ova. Zato što aplikacija nudi značajke koje nitko drugi nema. I najbolje od svega je što je aplikacija besplatna.

Kada stvorite alarm u aplikaciji, možete postaviti “misiju“. To je zadatak koji morate učiniti da biste isključili alarm.

Možete postaviti na zadanu postavku, koja vam daje samo gumb za isključivanje.

Napravite fotografiju

Namjestite ga tako da registrirate fotografiju područja ili sobe u vašoj kući. Onda kada je alarm postavljen, jedini način da se zaustavi zvonjenje jest ustajanje iz kreveta i odlazak fotografiranja registriranog područja.

Tresi

Fizički se iskušajte. Otpustite sav san ovim načinom trešnje! Protresite telefon dok ne postignete zadani cilj da biste odbacili alarme Shake Mode. Nije prava tjelovježba, ali dobar uvod u tjelovježbu, zar ne?

Riješite matematički problem

Probudite svoj mozak, kao i svoje tijelo.
Riješite matematiku kako biste zaustavili alarm! Nemojte podcjenjivati ​​naizgled jednostavne matematičke probleme: (61 X 8) + 12 je puno teže u krevetu. Prilagodite razinu težine i broj pitanja koja želite riješiti ujutro.

Svaka od ovih funkcija alarma ima svoje prednosti. Vi trebate odabrati onu koja će vama biti najugodnija ujutro. Sve su, naravno, osmišljeno da vas izvuku iz kreveta.

Misija “skeniraj barkod” radi slično, osim što ćete skenirati barkod knjige ili paketa. U idealnom slučaju, ta bi stavka trebala biti udaljena od vašeg kreveta.

U trenutku kad ste se ustali da uslikate umivaonik i kada se već nalazite u kupaoni i znate da trebate krenuti sa spremanjem, teško da ćete se iz te faze da ste već budni, vratiti ponovo u krevet da bi ugasili alarm.

Na taj način nije potrebna odgoda alarma jer vaš mozak razmišlja „ok, kad smo se već ustali i nalazimo se u kupaonici, hajdemo obaviti što trebamo i spremiti se na vrijeme.“

Izvrsno, tu ste već nesvjesno u dogovoru sa sobom da krenete sa spremanjem na vrijeme.

Aplikacija vam nudi opciju da sami odaberete fotografiju koju ćete snimiti čime se možete zabaviti s vremena na vrijeme pa postaviti novu temu. Recimo ako vam dosadi da uslikate nešto iz kupaonice prebacite se na kuhinju.

Kad se već ujutro sneni nalazite u kuhinji popijte čašu vode koja će vas osvježiti iznutra, hidratizirati i potaknuti mozak na razmišljanje što biste mogli taj dan za doručak.

Simpatičan je i zahtjev da skenirate barkod knjige na polici. Kad ste već uzeli knjigu u ruke, spremite ju u torbu sa sobom i umjesto da surfate internetom slobodno vrijeme u danu ili vožnju u javnom prijevozu iskoristiti da pročitate dobru knjigu.

U aplikaciji se nalazi nadzorna ploča koja prikazuje vrijeme i aktualne vijesti nakon što deaktivirate alarm, ali to nam se nije baš pokazalo kao nešto posebno zanimljivo. Ionako cilj aplikacije je da vas izvuče iz kreveta, ne da nastavite tipkati po mobitelu i da jutro umjesto u spremanju provedete surfajući internetom. To svakako izbjegavajte. Jedna od ideja aplikacije je da krenete u dan bez stresa i u laganom ritmu se stignete spremiti, stoga surfanje u toj fazi zaboravite.

Još jedna značajka je mogućnost reprodukcije glazbe za spavanje ili ambijentalnih zvukova do sat vremena dok zaspite. Također, nismo pronašli potrebu niti za ovom mogućnosti.

Međutim sveukupno, ova aplikacija je u potpunosti revolucionirala jutarnju rutinu mnogo ljudi.

Aplikaciju za pametne telefone možete skinuti ovdje za iOS i Android.

Alarmy promotivni video možete pogledati ovdje.

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.