AGRO ARCA – najveća hrvatska izlagačka smotra inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji

Od 25. do 27. 04. 2019. godine u Karlovcu uz besplatan ulaz za sve posjetitelje i brojne inovatorske sadržaje

 

Karlovac, 20. ožujka 2019. – 11. Međunarodni sajam inovacija AGRO ARCA ove će godine okupiti više od 200 izlagača – inovatora iz Hrvatske i svijeta, s brojnim premijernim rješenjima u funkcionalnom, dizajnerskom i sadržajnom segmentu u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Bogati inovatorski sadržaj ovogodišnjeg sajma, svi zainteresirani posjetitelji moći će besplatno razgledati od 25. do 27. travnja 2019. u Domu oružanih snaga Republike Hrvatske Zrinski u Karlovcu. Osim besplatnog ulaza na Agro Arcu, Udruga inovatora Hrvatske i Grad Karlovac, organizatori ove međunarodne izložbe inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, pripremaju bogat program, sadržaje, ali i brojne degustacije koje donose domaći i inozemni izlagači, čulo se na danas održanoj konferenciji za novinare u Karlovcu na kojoj je najavljena ova sajamska priredba.

 „Karlovac je uvijek bio grad inovatora i inovacija, a to ćemo pokazati i kroz Agro Arcu, a cilj je da naše iskustvo pokažemo i van grada. Upravo je Međunarodni sajma inovacija prilika da poljoprivredni proizvođači i inovatori, napose i iz karlovačkog kraja, pokažu što znaju i što mogu

– kazao je najavljujući 11. po redu Međunarodni sajam inovacija AGRO ARCA-u – gradonačelnik Karlovca Damir Mandić na održanoj najavnoj konferenciji za novinare.

Novinarima se obratio i Ivan Bračić, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske, zahvaljujući ostvarenom partnerstvu s Gradom Karlovcem na pripremi i provedbi AGRO ARCA-e kao najveće hrvatske izlagačke smotre inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji.

„Agro arca nije sajam u klasničnom smislu, nego smotra inovacija s kojom želimo napraviti iskorak s proizvodima koji nas čine konkurentnima u Hrvatskoj i izvan nje. Karlovac je geostrateški pogodan za ovakvu manifestaciju i ekološko prihvatljiv prostor, stoga nam je veliko zadovoljstvo da će upravo 11. po redu Agro Arca biti u gradu s četiri rijeke,“ najavio je Ivan Bračić.

I jedan  i drugi govornik na konferenciji za novinare u Karlovcu istaknuli su da je izuzetno teško inovaciju učiniti komercijalno isplativom, no upravo prigodu za plasman na tržište pruža svim izlagačima sajam Agro Arca.

„Najveći hrvatski inovator Nikola Tesla govorio je kako se od tisuću ideja tek jedna zaokruži kao inovacija,  a od tisuću inovacija jedna postane utrživ proizvod. U takvom kontekstu treba gledati na ovogodišnji sajam, kroz koji želimo graditi vertikalu od malih, srednjih i velikih inovatora kako bi komercijalizirali svoje ideje i inovacije. Želimo uključiti i akademsku zajednicu u partnerstvu za ovakve projekte, a bitna je i medijacija države“

– naglasio je predsjednik Udruge inovatora Hrvatske na današnjoj konferenciji za novinare.

Agro Arca namijenjena je razmjeni znanja i za promociju inovatora i udruženja inovatora, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika i poduzetnika, udruženja poljoprivrednika, obrtnika i poduzetnika. To je i mjesto za promidžbu međunarodnih, nacionalnih i lokalnih poljoprivrednih, turističkih i gospodarskih organizacija znanstvenika i akademske zajednice te obrazovnih institucija.

Na sajmu inovacija Agro Arca pruža se mogućnost svim sudionicima da na jednom mjestu predstave svoju inovativnost i kreativnost kao i dosege u proizvodnji i preradi hrane.

 

Pošalji ili podijeli na:

COPYRIGHT © 2018. SADRŽAJ UREĐUJE IVANA BERIŠIĆ. SVA PRAVA PRIDRŽANA.